Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Ο λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο.

«Ανάσα» από 20.000 δενδρύλλια

«Για κάθε δέντρο που καίγεται, θα φυτεύουμε δύο», τόνισε η Τίνα Μπιρμπίλη

Ραντεβού το ερχόμενο φθινόπωρο για την επόμενη φάση της αναδάσωσης της Αττικής έδωσαν χθες δεκάδες πολίτες, η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, δήμαρχοι, ο περιφερειάρχης Αττικής, βουλευτές, οι οποίοι συμμετείχαν στη δενδροφύτευση 20.000 δενδρυλλίων στην Πεντέλη, δίπλα στο Νοσοκομείο Παίδων.


Το «παρών» στο πρόγραμμα δενδροφύτευσης του υπουργείου  Περιβάλλοντος έδωσε η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία συμμετείχε ενεργά  στην αναδάσωση
Το «παρών» στο πρόγραμμα δενδροφύτευσης του υπουργείου Περιβάλλοντος έδωσε η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία συμμετείχε ενεργά στην αναδάσωση

Η ωραία ημέρα βοήθησε και πολλοί Αθηναίοι μαζί με τα παιδιά τους πήραν μέρος στο πρόγραμμα του υπουργείου ΠΕΚΑ. Παρούσα και η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία μαζί με τον γιο της συμμετείχε ενεργά στη φύτευση των δένδρων.

Με τη χθεσινή δενδροφύτευση, η οποία συνέπεσε με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, ολοκληρώθηκε η φετινή περίοδος αναδασώσεων. Μετά τον Οκτώβριο, θα συνεχιστεί η διαδικασία με τελικό στόχο να ξαναδασώσουν στην Αττική περισσότερα από 100.000 στρέμματα καμένων εκτάσεων μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Πυρκαγιές
Η περιοχή της Πεντέλης που φυτεύτηκε, έχει καεί τρεις φορές κατά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Η αναδάσωση έγινε στη βάση μελέτης που συνέταξε η Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής και η οποία εγκρίθηκε από την Περιφέρεια.

Τα περισσότερα δενδρύλλια που χρησιμοποιήθηκαν ήταν πλατύφυλλα που συναντάμε στη χλωρίδα της Αττικής. Φυτεύτηκαν 7.500 βελανιδιές, όπως επίσης δάφνες, πικροδάφνες, χαρουπιές, μυρτιές, κουτσουπιές και κουμαριές. Στις άκρες της αναδασωτέας περιοχής φυτεύτηκαν πεύκα και κυπαρίσσια που θα χρησιμοποιηθούν επίσης στις υψηλότερες και βραχώδεις περιοχές του βουνού.

Η υπουργός Περιβάλλοντος χαρακτήρισε τη χθεσινή εκδήλωση ως μια συμβολική κίνηση που αποδεικνύει τη δέσμευση να προστατευθούν τα δάση. «Για κάθε δένδρο που καίγεται, θα φυτεύουμε δύο», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε πως το υπουργείο θα είναι άτεγκτο απέναντι στις καταπατήσεις.

Τόνισε τη σημασία των δασικών χαρτών στην αντιμετώπιση των καταπατήσεων και εξέφρασε την πεποίθηση πως σύντομα, μέσα στον χρόνο, θα θεσμοθετηθεί ο πρώτος δασικός χάρτης.

Στην Πεντέλη ήταν παρόντες ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μοραΐτης, οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου κ. Ανδρεόπουλος και Ανδρεαδάκης, ο εκπρόσωπος για θέματα Περιβάλλοντος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Α. Γεωργιάδης και πολλοί άλλοι.

Μανίνα Νικολοπούλου

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου