Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010

Γιατί δεν πρέπει να έχουμε βλάσθημα βιβλία στοσπίτι μας;


Οι δύο λόγοι του Νεστορίου

Ο αββάς Κυριακός ( 5ος- 6ος αι. ) ήταν πρεσβύτερος στη λαύρα του Καλαμώνος ,κοντά στον ποταμό Ιορδάνη. Κάποτε διηγήθηκε τα εξής:

« Μια νύχτα είδα στον ύπνο μου να στέκουν έξω από το κελί μου μια πορφυροντυμένη γυναίκα με σεμνή εμφάνιση και δυο άνδρες ιεροπρεπείς και σεβάσμιοι . Κατάλαβα πως η γυναίκα ήταν η ίδια η Υπεραγία Θεοτόκος ,ενώ από τους άνδρες ο ένας ήταν ο άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος και ο άλλος ο Τίμιος Πρόδρομος.

Βγήκα από το κελλί και τους παρακάλεσα να περάσουν μέσα για να το ευλογήσουν. Η Θεοτόκος όμως αρνήθηκε. Εγώ επέμενα για πολλή ώρα να την παρακαλώ, οπότε εκείνη αποκρίθηκε αυστηρά:

- Έχεις τον εχθρό μου στο κελλί σου και πως θέλεις να μπω;

Αυτό είπε κι έφυγε.

Όταν ξύπνησα, άρχισα να σκέπτομαι στενοχωρημένος μήπως αμάρτησα με τον λογισμό απέναντί της. Στο κελλί μου δεν υπήρχε κανένας άλλος παρά μόνο εγώ. Για πολλή ώρα εξέταζα τον εαυτό μου , αλλά δεν βρήκα να έσφαλα σε τίποτε απέναντί της.

Σηκώθηκα τότε πολύ λυπημένος και πήρα να διαβάσω ένα βιβλίο, για να διώξω τη λύπη με την ανάγνωση. Το βιβλίο ήταν του αγίου Ησυχίου , πρεσβυτέρου των Ιεροσολύμων.

Καθώς το ξεφύλλισα, βρήκα προς το τέλος δύο λόγους του δυσσεβούς Νεστορίου . Κατάλαβα αμέσως ότι αυτός είναι ο εχθρός της Θεοτόκου. Σηκώθηκα τότε και το επέστρεψα σε αυτόν που μου το είχε δώσει λέγοντας:

- Πάρε το βιβλίο σου , αδελφέ, γιατί περισσότερο ζημιώθηκα παρά ωφελήθηκα .

Κι όταν του εξήγησα τα συμβάντα, έκοψε με ζήλο τους δύο λόγους του Νεστορίου και τους πέταξε στη φωτιά λέγοντας:

- Δεν θα παραμείνει στο κελλί μου ο εχθρός της Υπεραγίας Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας. »

Από το βιβλίο « Εμφανίσεις και θαύματα της Παναγίας »

Ιερά Μονή Παρακλήτου


Στην σημερινή εποχή κυκλοφορούνε πολλά τετοια βιβλία. Απο το παραπάνω θαυμα η Παναγία φαίνεται ότι δεν δέχεται να εισερχεται εκεί που υπάρχουν αυτά.Πόσο δε μάλλον να διαβάζονται...

2 σχόλια:

  1. πολυ ζορικα τα πραγματα....

    αν ισχύει αυτο,Θα πρεπει να πεταξουμε το μισο σπιτι...

    τι να πρωτοθυμηθω... βιβλια? ταινιες? cd μουσικης? περιοδικα? για να μη βαλω μπιμπελο και διαφορα αλλα.. καλα λεω, το μισο σπιτι και...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε,καλά μην αδειασεις και όλο σου το σπίτι!το κείμενο εδώ αναφέρεται στα κείμενα ή στις ταινίες που βλασθημούν άμεσα τον Χριστό ή την Παναγία.'Οπως ο κωδικας Ντα Βιντσι ή το Μ στην Ν του Ανδρουλάκη ή οποιαδήποτε άλλα βλασθημο βιβλίο,περιοδικό ή ταινίες.Το παραπάνω κείμενο μας δειχνει ακόμα ότι πρεπει να έχουμε σωστή δογματική βαση για να μπορούμε να οικοδομήσουμε την πίστη και την ζωή μας.Καλό σου απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή