Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Έπιασαν τους «μεγαλοφοροφυγάδες» της Ελλάδας, στο χωριό Πηγή του Κιλκίς



Κία Παπαδοπούλου

Άνδρες της δίωξης οικονομικού εγκλήματος εισέβαλαν σε ένα πανηγύρι στο χωριό Πηγή, στην Αξιούπολη του Κιλκίς, και άρχισαν να "κόβουν" πρόστιμα. Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, σε ένα χωριό λίγα μόνο χιλιόμετρα από τα σύνορα της χώρας με τα Σκόπια, έκοψαν πρόστιμο 4.100 ευρώ(!), γιατί στο πανηγύρι δεν υπήρχε ταμειακή μηχανή και δεν έκοβαν αποδείξεις. Την ίδια ώρα τα έσοδα από το πανηγύρι ήταν 900 ευρώ.

Το χωριό Πηγή απέχει 6 χιλιόμετρα από την Αξιούπολη του Κιλκίς και 28 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τα Σκόπια. Σε αυτό κατοικούν μόλις 62 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους υπερήλικοι. Στο χωριό δεν υπάρχει ούτε καφενείο ούτε πάρκο!!! Η πολιτιστική εταιρεία Πηγή δημιουργήθηκε από τους κατοίκους με σκοπό να ζωντανέψει το χωριό και να γεμίσει τον ελεύθερο χρόνο των συνταξιούχων.

Ζήτησαν από τον δήμο το παλιό σχολείο, το οποίο δεν λειτουργεί πλέον, για να το χρησιμοποιήσουν ως έδρα του πολιτιστικού συλλόγου. Κάθε βράδυ συναντιούνται εκεί τα μέλη του συλλόγου, παίζουν τάβλι ή χαρτιά και περνούν τα χρόνο τους ευχάριστα.

Στις 18 Ιουλίου του 2009, με αφορμή την γιορτή του πολιούχου του χωριού, ο σύλλογος αποφάσισε να διοργανώσει τριήμερο εκδηλώσεων. Όλα τα μέλη έδωσαν από 10 ευρώ και το βράδυ της 18η Ιουλίου έγινε γλέντι με ποντιακή μουσική, ενώ στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε και μια παιδική θεατρική παράσταση.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πωλούνταν σουβλάκια, πορτοκαλάδες και μπύρες. Αυτό είναι και το οικονομικό έγκλημα το οποίο διέπραξαν οι ντόπιοι: ότι τα πωλούσαν χωρίς να εκδίδουν, ως όφειλαν, αποδείξεις;;;

Εκεί, στο γλέντι, εμφανίστηκαν και οι άνδρες της δίωξης οικονομικού εγκλήματος, οι οποίοι ζήτησαν αποδείξεις και άδειες. Η πρόεδρος του συλλόγου, Νόπη Κουταλίδη, τόνισε στη zougla.gr: «Μας είπαν πως έπρεπε να πάρουμε άδεια από την Εφορία για το πανηγύρι. Εγώ όμως δεν το ήξερα. Και κανένας άλλος πρόεδρος από τα διπλανά χωριά δεν γνώριζε πως έπρεπε να πάρουμε άδεια». Αυτό όμως δεν ήταν δικαιολογία για του ελεγκτές, οι οποίοι έφτασαν στο χωριό μετά από καταγγελία.

Μπορεί κανείς τόσα χρόνια να μην ενδιαφέρεται για τους κατοίκους της Πηγής, οι οποίοι διαρκώς και λιγοστεύουν, αλλά οι άνδρες της δίωξης οικονομικού εγκλήματος μπορούν να υπερηφανεύονται ότι κατόρθωσαν να πιάσουν τους φοροφυγάδες που ευθύνονται για την οικονομική κατάσταση της χώρας!

Η πρόεδρος του συλλόγου, μάλιστα, μας ενημέρωσε πως έκαναν προσφυγή στα δικαστήρια και ότι πλέον το ζήτημα θα λυθεί στις δικαστικές αίθουσες.

http://pontioi-akrites-pigi.blogspot.com/
www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου