Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Οικολογικό σχολείο στην Θεσσαλονίκη


Θα έχει μικρή κατανάλωση ενέργειας και περιβαλλοντικό σχεδιασμό...


Άρχισαν ήδη οι εργασίες για τη κατασκευή δημοτικού σχολείου, με βάση τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, στη συνοικία Εθνικής Αντίστασης στις Συκιές Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Ο χαρακτηρισμός και η δέσμευση του συγκεκριμένου οικοπεδικού χώρου χρονολογούνται από το Δεκέμβριο του 1996 και μεσολάβησε μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία αναγκαστικής απαλλοτρίωσης.

Μετά, ακολούθησε η διαδικασία διοικητικής αποβολής των καταπατητών της οικοπεδικής έκτασης, παρουσία του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, δικαστικού επιμελητή και αστυνομικής δύναμης, λόγω απειλών εναντίον της δημοτικής αρχής.

Το κτίριο θα ανεγερθεί με βάση τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και θα είναι ένα «πράσινο» σχολείο, με μικρή κατανάλωση ενέργειας και περιβαλλοντικό σχεδιασμό.

Θα περιλαμβάνει 6 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες βιβλιοθήκης και ηλεκτρονικών υπολογιστών, πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και αθλητισμού.

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Στο κτίριο θα στεγαστεί το 8ο δημοτικό σχολείο, το οποίο σήμερα συστεγάζεται με το 10ο στη συμβολή των οδών Αργυροκάστρου και Τσαρουχά.

Επίσης, με την κατασκευή του νέου κτιρίου, εκατοντάδες μαθητές από την περιοχή της Εθνικής Αντίστασης, δε θα μετακινούνται πλέον με λεωφορεία.

Ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, δήλωσε ότι «Η παιδεία παραμένει πρώτη μας προτεραιότητα. Η κατασκευή του συγκεκριμένου σχολείου ήταν πραγματικά μια δύσκολη υπόθεση. Αψηφήσαμε τα πολλαπλά προβλήματα που ανέκυψαν, τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις εκ μέρους της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου παιδείας, καθώς και τις συνήθεις απειλές και συκοφαντίες από πλευράς ιδιωτικών, εργολαβικών, οικονομικών και μικροπολιτικών συμφερόντων».

www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου