Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Ηταν ξυλουργός ή μήπως αρχιτέκτονας ο «πατέρας» του Ιησού;



Ενα λάθος «άλλαξε» το επάγγελμα του Ιωσήφ

ΛΟΝΔΙΝΟ Αρχιτέκτονας που ανήκε στη μεσαία τάξη και όχι ξυλουργός, όπως πιστεύεται εδώ και αιώνες, ήταν ο Ιωσήφ, ο «πατέρας» του Ιησού, σύμφωνα με τον μελετητή της Βίβλου δρα Ανταμ Μπράντφορντ . Ο βρετανός λόγιος πιστεύει ότι η παρανόηση οφείλεται στη λανθασμένη μετάφραση της ελληνικής λέξης «τέκτων» , η οποία περιγράφει το επάγγελμα του Ιωσήφ στην Καινή Διαθήκη.

Πράγματι στη λέξη «τέκτων» δίδεται συνήθως η έννοια του ξυλουργού, ή του οικοδόμου, αλλά η πιο ακριβής μετάφραση είναι αυτή του εργολάβου ή του αρχιτέκτονα. Αν λοιπόν ο Ιωσήφ ήταν αρχιτέκτονας, υποστηρίζει ο δρ Μπράντφορντ, τότε ανήκε σε ανώτερη κοινωνική τάξη, πράγμα που τον βοήθησε να στείλει τον γιο του Ιησού σε καλύτερα σχολεία. Η παρανόηση στο επάγγελμα του Ιωσήφ, σύμφωνα με τον καθηγητή, έχει εξηγήσει λαθεμένα τον χαρακτήρα του Χριστού.

Η ριζοσπαστική αναθεώρηση της χριστιανικής ιστορίας θα μπορούσε να οδηγήσει στο συμπέρασμα πως όταν ο Ιησούς δίδασκε την εγκατάλειψη των υλικών αγαθών και την υιοθέτηση πιο λιτού τρόπου ζωής, ίσως να μιλούσε «εξ ιδίας πείρας». Δηλαδή ως πρώην... πλουσιόπαιδο!

O δρ Μπράντφορντ ανέλυσε τα ελληνικά και εβραϊκά κείμενα της Βίβλου, προκειμένου να οδηγηθεί στην αλήθεια για το παρελθόν του Ιησού.

Στις περισσότερες αγγλικές μεταφράσεις της Βίβλου ο Ιωσήφ περιγράφεται ως «δίκαιος άνδρας». Αλλά ο δρ Μπράντφορντ ισχυρίζεται ότι η λέξη «άνδρας» δεν υπάρχει στο αυθεντικό ελληνικό κείμενο και η λέξη «δίκαιος» στην πραγματικότητα σημαίνει ανώτερο θρησκευτικό αξιωματούχο, που μετέχει στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης. «Αν ο Ιησούς ήταν γιος φτωχού πλανόδιου ξυλουργού, με ορισμένες ακραίες ριζοσπαστικές απόψεις,δεν θα ένοιαζε κανέναν τι έλεγε» γράφει ο δρ Μπράντφορντ στο βιβλίο του με τίτλο «Η ανακάλυψη του Ιησού» («Τhe Jesus Discovery»).

«Ο Ιησούς εκπαιδεύτηκε με στόχο να γίνει ο πιο μορφωμένος εβραίος του καιρού του. Ο Χριστός απολάμβανε κοινωνικά προνόμια που δεν θα μπορούσε να έχει ένας ανεκπαίδευτος περιπλανώμενος ξυλουργός. Οχι μόνο έδιωξε κόσμο από την επίσημη αγορά του ναού, σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις χωρίς να τον εμποδίσεικανείς,αλλά δίδαξε ανεμπόδιστα στα δικαστήρια και στις συναγωγές» τονίζει ο συγγραφέας.

Τα «χαμένα χρόνια» ήταν σπουδές
ΛΟΝΔΙΝΟ. Ο δρ Ανταμ Μπράντφορντ ισχυρίζεται ότι στα άγνωστα, στα αποκαλούμενα και «χαμένα χρόνια» της ζωής του, ο Ιησούς «σπούδαζε σε θρησκευτικά σχολεία και έγινε ο πλέον υψηλόβαθμος ραβίνος της Ιουδαίας».

Είναι αλήθεια ότι τα Ευαγγέλια δεν γράφουν πολλά για την παιδική και εφηβική ηλικία του Ιησού. Τον αφήνουμε στα 12 χρόνια του όταν μαζί με τους γονείς του επισκέπτεται την Ιερουσαλήμ και τον «συναντάμε» πάλι σε ηλικία 30 ετών, τότε που βαφτίζεται από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή στον Ιορδάνη. Πού ήταν αυτά τα χρόνια; Τι έκανε; Γιατί οι Γραφές κρατούν μυστική τη ζωή του το διάστημα αυτό;

«Αυτά τα 18 χρόνια δεν είναι και τόσο “χαμένα”.O Ιησούς σπούδαζε το διάστημααυτό σε σημαντικά θρησκευτικά σχολεία για να γίνει ο ανώτερος θρησκευτικόςηγέτης της Ιουδαίας. Πώς θα μπορούσε ένας άνθρωπος χωρίς μόρφωση και πνευματική καλλιέργεια να κηρύξει το θέλημα του Θεού και να διδάξει; Σε ηλικία 30 ετών ήταν έτοιμος, είχε προετοιμαστεί για να διαδώσει το θείο μήνυμα» υπογραμμίζει ο δρ Μπράντφορντ.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=324381&dt=08/04/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου