Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.Όποιος έχει βεγγαλικά είναι τρομοκράτης!!!

Έπεσε η πρώτη φωτοβολίδα




Σε επικοινωνιακό φιάσκο οδηγήθηκε η υπόθεση των τεσσάρων συλληφθέντων, οπαδών της ΑΕΚ, που αρχικά κατηγορήθηκαν από την Κρατική Ασφάλεια και εν συνεχεία από την Αντιτρομοκρατική για συμμετοχή σε «Εγκληματική Οργάνωση» και ακόμη πιο συγκεκριμένα στους «Πυρήνες της Φωτιάς».

Οι τρεις νεαροί και η μητέρα ενός εξ αυτών επρόκειτο να οδηγηθούν στον ειδικό εφέτη ανακριτή το πρωί, αλλά, τελικά, λόγω του «άσφαιρου» κατηγορητηρίου, κατέληξαν σε εισαγγελέα στην Ευελπίδων. Ο δικαστικός λειτουργός, αφού μελέτησε τα «πειστήρια» της υπόθεσης, θεώρησε τα στοιχεία «πολύ φτωχά, για να ασκήσει δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά δικαστικές πηγές. Έτσι, για να διασωθεί κάπως και η «τιμή» της ΕΛ.ΑΣ, τους άσκησε δίωξη για κατοχή «βεγγαλικών» και πιο συγκεκριμένα για κατοχή ποσότητας από δυναμιτάκια, τις γνωστές κόκκινες στρακαστρούκες του Πάσχα. Πρόκειται για τις γνωστές «γουρούνες» χρώματος κόκκινου, που πολλοί οργανωμένοι οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων τις χρησιμοποιούν και στα γήπεδα.

Την ποσότητα αυτή παρέλαβαν οι νεαροί από τη Μήλο μέσω ταχυδρομείου. Στο ταχυδρομείο εντοπίστηκε από μηχάνημα ίχνος πυρίτιδος, οπότε ειδοποιήθηκε η Κρατική Ασφάλεια που ανέλαβε να εκτελέσει και την επιχείρηση εξάρθρωσης της τρομοκρατικής ομάδας των τριών οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ, που συμμετέχουν στην «Οriginal».

Η Κρατική Ασφάλεια, στο πλαίσιο των κανόνων συνωμοσίας, εισέβαλε στην κατοικία ενός εκ των νεαρών, εντοπίζοντας τα μασούρια πασχαλιάτικων βεγγαλικών, που, κατά τους νεαρούς και τη μητέρα του ενός, θα χρησιμοποιούνταν στο γήπεδο. Για λόγους που δεν έχουν ακόμη διαλευκανθεί, η Κρατική Ασφάλεια, ενδεχομένως σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική ή αντιθέτως στο πλαίσιο του γνωστού ανταγωνισμού μεταξύ ομάδων της Αστυνομίας, «έστησε» της υπόθεση της συμμετοχής των νεαρών στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς».

Η φωτοβολίδα αυτή, η οποία σε συνάρτηση και με την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα προσέλαβε μεγάλες διαστάσεις, έλαμψε για ελάχιστο χρονικό διάστημα, έως ότου δηλαδή ο εισαγγελέας πειστεί πως τα στοιχεία που διαθέτει η Αστυνομία δεν αρκούν για να χαρακτηριστούν ως τρομοκράτες οι τέσσερεις συλληφθέντες. Για την τιμή των όπλων, τους ασκήθηκε δίωξη για κατοχή εκρηκτικών και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον 31ο τακτικό ανακριτή.

Το φιάσκο έρχεται να προστεθεί στη σειρά των γεγονότων που προκαλούν ερωτήματα για το τι ακριβώς συμβαίνει στη μείζονα υπόθεση της σύλληψης της ομάδας των «Έξι», που, κατά την Αστυνομία, συγκροτούν τον σκληρό πυρήνα της ένοπλης οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας». Η ΕΛ.ΑΣ. είχε προγραμματίσει για τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης συνέντευξη Τύπου, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρίστατο και ο υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης, με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις στην εξάρθρωση της ένοπλης οργάνωσης. Η συνέντευξη ανεβλήθη για τις 14:00 και κατόπιν για τις 17:30. Προηγουμένως είχε αναπτυχθεί εκ νέου ένας άλλος γύρος φημολογίας που ήθελε την ΕΛ.ΑΣ. να έχει εντοπίσει τη γιάφκα των «Έξι» με τον οπλισμό της οργάνωσης. Τελικά, οι έρευνες είχαν οδηγήσει την Αντιτρομοκρατική στην Κυψέλη, όπου μετά από εισβολή σε διαμέρισμα διαπιστώθηκε πως αυτό είχε εγκαταλειφθεί προ μηνών. Στο διαμέρισμα εντοπίστηκαν πάλι «ίχνη πυρίτιδας». Το βράδυ της Τετάρτης, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής ανακάλυψαν σε αυτοκίνητο, που φέρεται να ανήκει στον Κώστα Γουρνά της ομάδας των « Έξι», ένα όπλο, δύο σκληρούς δίσκους που περιέχουν προκηρύξεις του Επαναστατικού Αγώνα καθώς και μεγάλη ποσότητα χρημάτων (250.000 ευρώ), τα οποία κατά την Αντιτρομοκρατική προέρχονται ενδεχομένως από την απαγωγή του επιχειρηματία Μυλωνά από τη Θεσσαλονίκη. Το όπλο είναι «καθαρό» και δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ στο παρελθόν σε χτυπήματα ενόπλων ομάδων.

Ελεύθερος μέχρι τη δίκη ένας από τους συλληφθέντες για συμμετοχή στους «Πυρήνες»

Τη διακοπή της προφυλάκισης του Μανόλη Γιόσπα, με όρους, αποφάσισε το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών, μέχρι τη δίκη. Επίσης, αποδεσμεύτηκε και ο τραπεζικός λογαριασμός του πατέρα του. Την ίδια ώρα, οι Παναγιώτης Μασούρας και Χαρίλαος Χατζημιχελάκης δεν είχαν την ίδια τύχη και συνεχίζεται η προφυλάκισή τους. Και οι τρεις κατηγορούνται ως ύποπτοι για συμμετοχή στη οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου