Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

«Χορηγίες» ΠΑΣΟΚ, την ώρα που ζητούνται «θυσίες»!



KOUTROUMANHSΟι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που δημόσια ευαγγελίζονται την προσεκτική διαχείριση του δημόσιου χρήματος, έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα να ξεπληρώσουν πολιτικά γραμμάτια… Και μετά διαμαρτύρονται κιόλας, απευθύνοντας ανακοινώσεις στον Τύπο περί «ψευδών» και «παραπειστικών» δημοσιευμάτων, όταν αποκαλύπτουμε τις ακατανόητες ενέργειές τους (βλέπε Ραγκούση).

Η αλήθεια είναι ότι έχουν συνηθίσει σε μια ιδιότυπη ασυλία, καθώς το κόμμα τους ελέγχει σχεδόν όλο τον Τύπο... «Ψαλίδι σε δαπάνες για συντάξεις και φάρμακα», έγραφε φιλοκυβερνητική εφημερίδα σε ρεπορτάζ της για το ασφαλιστικό, στις 17 Ιανουαρίου 2010! Έτσι προετοιμάζουν τον κόσμο για θυσίες, την ώρα που από πίσω, κάνουν άλλα κόλπα. Ψαλίδι λοιπόν! Μιλάμε για χοντρό δούλεμα στον κοσμάκη! Μια και μας προκάλεσαν όμως, καταθέτουμε άλλο ένα δείγμα πώς εννοούν οι της κυβέρνησης τον «εξορθολογισμό» των δαπανών.

Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ΦΕΚ υπ' αριθμόν 2531, της 29ης Δεκεμβρίου 2009, τεύχος Β΄, δημοσιεύεται η υπ' αριθμόν Φ.80350/28847/5606/16-12-2009 απόφαση του υφυπουργού Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Γεώργιου Κουτρουμάνη: «Μισθολογικές αυξήσεις προσωπικού ΗΔΙΚΑ Α.Ε. (σ. σ. Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης, θα κάνουν ως φορέας «σάρωση» των συνταγών των Ταμείων από τις αρχές Μαΐου 2010) έτους 2009». Εκεί, μεταξύ άλλων, διαβάζουμε:

«Οι βασικοί μισθοί των μισθολογικών κλιμακίων όλων των κατηγοριών των υπαλλήλων της ΗΔΙΚΑ Α.Ε., όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί στις 31−12−2008, αυξάνονται κατά 3,5% από 01−01−2009 και κατά 1,5% από 01−10−2009». Όλα αυτά, όλως τυχαίως, στο τέλος του χρόνου, εν μέσω εορτών. Να προλάβουν οι άνθρωποι!

Εδώ, τι γίνεται; Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει! Αλήθεια, από τον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης δεν προέρχεται ο κ. υφυπουργός; Και τι ακριβώς κάνει εδώ; Μήπως χορηγεί αυξήσεις στους συναδέλφους του; Και γιατί προνομιακή αντιμετώπιση σε αυτούς, την ώρα που ζητούν θυσίες από άλλους; Συμβαίνει κάτι και αν ναι, τι ακριβώς;

kutrou1

Και τι σημαίνουν τα παρακάτω, που διαβάσαμε στο ΦΕΚ: «Τις διατάξεις της παρ. 3 του Ν.Δ/τος 204/1973 (ΦΕΚ 268/Α΄) «Περί τροποποιήσεως και συμπληρώσεως της περί ΚΗΥΚΥ νομοθεσίας». Την αρ. Δ2α/9058/1980 (ΦΕΚ 542/Β΄) απόφαση του Υπουργού Κοινωνικών Υπηρεσιών «Περί τροποποιήσεως και στη συνέχεια κωδικοποιήσεως Κανονισμού ΚΗΥΚΥ» καθώς και επόμενες αποφάσεις τροποποίησης και συμπλήρωσης του Κανονισμού αυτού.

Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής προκαλείται ετήσια δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. ύψους τετρακοσίων τριάντα εννέα χιλιάδων (439.000,00) ΕΥΡΩ περίπου και θα καλυφθεί ύστερα από αύξηση των εσόδων με κατανομή της δαπάνης στους εξυπηρετούμενους από την ΗΔΙΚΑ Α.Ε. φορείς κοινωνικής ασφάλισης (ΙΚΑ−ΕΤΑΜ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, κ.λπ.)». Τι ακριβώς κατοχυρώνει εδώ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ;

Για να καταλάβετε πάντως ποιοι και πού βρίσκονται τοποθετημένοι, κοιτάξτε τι διαβάσαμε στην «Ελευθεροτυπία»: «Ο Γιώργος Κουτρουμάνης συνδύασε την συνδικαλιστική του δράση με την συστηματική μελέτη της Κοινωνικής Ασφάλισης. Αναγνωρίζεται ως ένας από τους πλέον ειδικούς του Ασφαλιστικού στην χώρα μας». Το βλέπουμε! Ξέρει ο άνθρωπος!

Δεν άργησαν!

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ΗΔΙΚΑ περίμεναν πώς και πώς την έλευση του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Σε ΔΣ της εταιρείας στις 26 Οκτωβρίου 2009 (δεν άργησαν οι άνθρωποι, στη βράση κολλάει το σίδερο!), αποφάσισαν… την αύξηση (αρ. 224/26 συν.)! Η οποία, σημειωτέον, χορηγείται αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2009! Όσο για τη δαπάνη, νομίζω διαβάσατε παραπάνω το γράφει το σχετικό ΦΕΚ. Στο ΠΑΣΟΚ, οι άνθρωποι είναι πολύ… large!


www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου