Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010

Γυναίκες: ξοδεύουν τρία χρόνια της ζωής για ψώνιαWeb-Only


Τρία χρόνια από τη ζωή τους αφιερώνουν οι γυναίκες για να κάνουν τις αγορές τους και σε αυτές, εκτός από ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, περιλαμβάνονται και τα τρόφιμα.

Μάλιστα, οι γυναίκες, κατά μέσο όρο, δαπανούν περίπου τον ίδιο χρόνο για να ψωνίσουν για τον εαυτό τους, όσο και για το σπίτι, αγοράζοντας τρόφιμα.

Έτσι, έρευνα που έγινε από την εταιρία OnePoll με τη συμμετοχή 2.000 γυναικών έδειξε ότι οι κυρίες επισκέπτονται περίπου 84 καταστήματα για να αγοράσουν είδη διατροφής και περνούν εκεί 94 ώρες και 55 λεπτά ετησίως. Όταν όμως βγαίνουν για να αγοράσουν ρούχα-περίπου 30 φορές το χρόνο- αφιερώνουν λίγο περισσότερο χρόνο, 100 ώρες και 48 λεπτά.

Η βόλτα στις βιτρίνες, γίνεται πιο συχνά απ΄ότι οι αγορές, (51 φορές το χρόνο) αλλά ο χρόνος που δαπανάται αγγίζει τις 49 ώρες-πολύς χρόνος αν σκεφτεί κανείς πως η μέση γυναίκα περνά δύο μερόνυχτα το χρόνο βλέποντας... βιτρίνες.

Συνολικά, οι γυναίκες αφιερώνουν για την εμφάνισή τους 90 εξόδους στα μαγαζιά ετησίως από τις οποίες οι 30 είναι για ρούχα, οι 15 για παπούτσια, οι 18 για αξεσουάρ και οι 27 για είδη καλλωπισμού. Επίσης βγαίνουν περίπου 57 φορές το χρόνο για βιβλία και 19 φορές για δώρα.

Αν συνυπολογιστούν όλα αυτά για μια περίοδο 63 ετών, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως μια γυναίκα περνά, δύο χρόνια και δέκα μήνες στα ... μαγαζιά.

www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου