Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Νουθεσίες του Κ. Μητσοτάκη στον Γ. Παπανδρέου


ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΙΩΤΗΣ | Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009



Εκκληση προς την κυβέρνηση και τον κ. Γ. Παπανδρέου προσωπικά, να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες κινήσεις για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την αποκατάσταση του κύρους της χώρας στο εξωτερικό, θα απευθύνει σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης, επιχειρώντας μια νέα σημαντική πολιτική παρέμβαση λίγο πριν από την ανατολή της νέας χρονιάς. Οπως το συνηθίζει, τα τελευταία χρόνια, ο κ. Μητσοτάκης θα προβεί σήμερα σε μια πολιτική δήλωση προτού ξεκινήσει για τις πρωτοχρονιάτικες αγορές του, σχολιάζοντας την πορεία της κυβέρνησης και της χώρας, παραμένοντας πιστός στην πεποίθησή του ότι πρέπει οι πολιτικοί να ομολογούν την αλήθεια στον λαό.

Οπως πληροφορείται «Το Βήμα» ο κ. Μητσοτάκης θα αποφύγει τις αναφορές στη νέα ηγεσία της ΝΔ στα πρώτα βήματά της και θα μιλήσει αποκλειστικά για τις επιλογές της νέας κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι εξακολουθούν να διακρίνονται από ατολμία και έλλειψη αποφασιστικότητας για την οριστική επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας, όπως ο περιορισμός των ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους αλλά και η επίλυση του Ασφαλιστικού.

Αν και έως χθες το βράδυ η τελική μορφή της δήλωσης του επίτιμου προέδρου της ΝΔ δεν είχε οριστικοποιηθεί, εθεωρείτο βέβαιο ότι ο κ. Μητσοτάκης θα καλούσε τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει στη λήψη επώδυνων μέτρων, όπως η αύξηση των έμμεσων φόρων και η περικοπή επιδομάτων και αποδοχών από όσους μπορούν να αντέξουν την κρίση, επισημαίνοντας πως η νέα κυβέρνηση δεν έχει καθόλου χρόνο στη διάθεσή της και συνεπώς δεν μπορούν πλέον να δικαιολογηθούν ατολμίες και αναβολές στη λήψη όλων των αναγκαίων πρωτοβουλιών.

Σ ύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει επίσης ότι ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε ανασχηματισμό, συμπεριλαμβάνοντας στη νέα κυβέρνηση και πρόσωπα εγνωσμένου κύρους που θα μπορούσαν να κερδίσουν και πάλι τον σεβασμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να αποκαταστήσουν ταχέως τη χαμένη αξιοπιστία της χώρας. Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό τέτοιου είδους πρόσωπα είναι ο κ. Κ. Σημίτης και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Λ. Παπαδήμος, αλλά και πολιτικά πρόσωπα που θήτευσαν σε προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠαΣοΚ, καθώς ο ίδιος πιστεύει ότι δεν έχουν ακόμη δημιουργηθεί συνθήκες συνεργασίας του ΠαΣοΚ με πολιτικά πρόσωπα από άλλους χώρους.

πηγή:www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου