Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΕΘΑ ΑΡΑΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣH;




ufo Αραγε, επεσκέφθησαν, ποτέ, την Γή, εξωγήϊνα ευφυή όντα; Το ερώτημα είναι συναρπαστικό, πάντοτε επίκαιρο – και ιδιαιτέρως στους καιρούς μας καθώς ο άνθρωπος ήδη κατόρθωσε να ταξιδεύει στο Διάστημα, οπότε γιατί να μην έχει συμβεί και το αντίστροφο; - και, βεβαίως, προκαλεί ρίγος. Διότι εάν κάτι τέτοιο έχει συμβεί, πολλές θεωρίες και φιλοσοφικές θέσεις διαφοροποιούνται. Ή και ανατρέπονται!

Επεσκέφθησαν, λοιπόν, τον πλανήτη μας, στο παρελθόν, αστροναύτες από άλλο πλανήτη; Είμαστε «γηγενής» πολιτισμός ή αποικία κάποιου άλλου πολιτισμού από πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος; Πολιτισμός που έχει εν τω μεταξύ εξαφανιστεί; Μήπως είμαστε ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ κάποιου άλλου αστρικού πολιτισμού που μας παρακολουθεί με ενδιαφέρον; Μήπως είμαστε ένας από τους πολλούς πολιτισμούς που υπήρξαν στην Γη και χάθηκαν όπως, πιθανόν, θα εξαφανιστεί κάποτε και ο δικός μας πολιτισμός για να παραχωρήσει την θέσι του σε έναν άλλο, μελλοντικό πολιτισμό;

Υπάρχουν, άραγε, πολιτισμοί που πραγματοποιούν, με τα διαστημόπλοιά τους, πτήσεις στον μεσοαστρικό χώρο; Τα εξωγήϊνα αυτά διαστημόπλοια κινούνται με ταχύτητα της τάξεως του φωτός, ή ακόμη και με άλλη ταχύτητα, που εμείς, ακόμη δεν έχουμε ανακαλύψει;

Τι είναι τα αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενα αντικείμενα (τα ονομαζόμενα UFO ή ιπτάμενοι δίσκοι) που έχουν αντικρύσει πολλοί άνθρωποι σε όλα τα σημεία του πλανήτη μας; Ο πρώην Γ.Γ. του ΟΗΕ Ου Θαντ είχε κάποτε αναφέρει (ή μάλλον του είχε ξεφύγει) ότι ένα από τα κυριώτερα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η ανθρωπότης είναι αυτό των αγνώστου ταυτότητος ιπταμένων αντικειμένων.

Ολοι οι κορυφαίοι συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας έχουν χρησιμοποιήσει το θέμα της πρώτης επαφής της ανθρωπότητος με εξωγήϊνους πολιτισμούς και όλοι, λίγο ή πολύ, έχουμε, πιστεύω, διαβάσει τις δοξασίες τους. Αλλά, ας μην μείνουμε σ’ αυτούς. Ας πάμε στους ειδικούς. Στους καθ’ αυτό επιστήμονες, εκ των οποίων – για σήμερα τουλάχιστον – επιλέγω δύο από τους κορυφαίους.

Ο Μ.Μ. Αγκρεστ, αστροφυσικός, διετύπωσε μια ενδιαφέρουσα άποψι, επί επιστημονικής βάσεως, που συνίσταται στο εξής: Ας υποθέσουμε ότι αστροναύτες από άλλο πλανήτη (είτε του δικού μας ηλιακού συστήματος είτε άλλου στον Γαλαξία μας, είτε από οποιονδήποτε άλλο, άλλου «ήλιου» άλλου Γαλαξία), επεσκέφθησαν την Γη και συναντήθηκαν με τους ανθρώπους. Το γεγονός αυτό, ή ο αντίλαλος του γεγονότος αυτού, θα πρέπει να ενυπάρχει στους θρύλους και μύθους των λαών.

Για τους πρωτόγονους ανθρώπους της Γης οι εξωγήϊνοι αστροναύτες θα ήταν θεοί με υπερφυσικές δυνάμεις. Στους μύθους αυτούς, ιδιαιτέρα σημασία θα έχει ο ουρανός, απ’ όπου ήλθαν τα «μυστηριώδη» αυτά όντα και στον οποίο, κατόπιν, «ανελήφθησαν», μετά την εκπλήρωσι κάποιας αποστολής τους (εκπαίδευσις των γηΐνων σε ωφέλιμες τέχνες, διδασκαλία των βασικών επιστημών, καλλιέργεια σπόρων και φυτών κλπ.).

Αυτά όλα θα πρέπει να υπάρχουν στους θρύλους και μύθους των λαών!…

Ο Μ.Μ. Αγκρεστ πιστεύει ότι πολλά γεγονότα που περιγράφονται στην Βίβλο (και όχι μόνον, προσθέτει ο γράφων) – και δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς – είναι εκπληκτικά και έχουν ως πρώτη βάσι την επίσκεψι εξωγηΐνων αστροναυτών στην Γη.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες εγένετο η καταστροφή των πόλεων Σόδομα και Γόμορρα θυμίζουν πυρηνική έκρηξι, όπως την περιγράφουν οι άνθρωποι της εποχής, οι οποίοι δεν γνωρίζουν την διάσπασι του ατόμου και πυρηνική φυσική (ο γράφων επί τούτου υπενθυμίζει την Γένεσι κεφ. 19,24: Και τότε ο Κύριος έβρεξε θειάφι και πυρ από τον Ουρανό επί Σοδόμων και Γομόρρων, ερημώνων τας πόλεις αυτάς και ολόκληρη την κοιλάδα, με όλους τους κατοίκους των πόλεων και την επί γης βλάστησι…

Αλλ’ η σύζυγος του Λωτ εκύτταξε προς τα οπίσω και έγινε στήλη άλατος. Πάλι στην Γένεσι, στο κεφάλαιο 6 γίνεται λόγος περί των υιών του Θεού, δηλαδή των αγγέλων οι οποίοι ενυμφεύθησαν τις θυγατέρες, ενώ και περί γιγάντων γίνεται σχετική αναφορά, σημειώνεται δε και ότι στην δική μας Μυθολογία αναφέρονται, δηλαδή τα περί γιγάντων ως ημιθέων κλπ.).

Ο Αγκρεστ πιστεύει ότι οι «άγγελοι» (αστροναύτες) έπαιρναν τους ανθρώπους της γης και τους ανέβαζαν στους ουρανούς για να επισκεφθούν το κυρίως διαστημόπλοιο που περιεφέρετο σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας, όπως επί παραδείγματι έπραξαν με τον Ενώχ.

Ταξίδια στο διάστημα συναντούμε ευρέως και στην Ελληνική Μυθολογία ενώ το ίδιο φαινόμενο εντοπίζεται και στο ασσυροβαβυλωνιακό έπος του Γιλγαμές.

Υπό την έννοια αυτή ο Αγκρεστ, αναπτύσσοντας τις σχετικές σκέψεις και παρατηρήσεις του, υποστηρίζει ότι οι αστροναύτες άφησαν ουκ ολίγα σημάδια της επισκέψεώς τους στην Γη. Είναι και τα προαναφερθέντα, αλλά και άλλα πολλά, μνημεία πλέον, για τα οποία δεν μπορεί να δώσει εξήγησι η ιστορική έρευνα.

Ο μέγας σύγχρονος αστρονόμος Καρλ Σάγκαν (…τον οποίο ο γράφων μακαρίζει καθώς πολύτιμα αστρονομικά στοιχεία προσέθεσε στις γνώσεις του), το 1962 υποστήριξε ανάλογη ιδέα. Στον Γαλαξία μας, κατά τους υπολογισμούς του Σάγκαν, υπάρχουν, ταυτοχρόνως, 10.000.000 (δεν κάνω λάθος, ομιλούμε για δέκα εκατομμύρια) τεχνικώς ανεπτυγμένοι πολιτισμοί!..

Ο χρόνος υπάρξεως ενός τέτοιου πολιτισμού είναι 100.000.000 έτη. Οι πολιτισμοί αυτοί ερευνούν το Διάστημα μεθοδικότατα. Με σύστημα, δηλαδή και σχέδιο. Αν κάθε τέτοιος πολιτισμός στέλλει ετησίως ένα μεσοαστρικό διαστημόπλοιο για την εξερεύνησι του Διαστήματος, το μέσο χρονικό διάστημα, μεταξύ δύο διαδοχικών «επισκέψεων» της περιοχής κάποιου «συνήθους» αστέρος (ήλιου) θα είναι – λέγει ο μέγας αστρονόμος Κάρλ Σάγκαν – μερικές χιλιάδες έτη. Ιδιαιτέρως, εκεί που ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι υπάρχει ζωή.

Επομένως η πιθανότης να έγιναν επισκέψεις στην Γη από εξωγήϊνους αστροναύτες δεν είναι μηδέν. Ισως, επεσκέφθησαν την Γη εξωγήϊνοι αστροναύτες κατά την ιστορική εποχή.

Όπως ο αστροφυσικός Αγκρεστ έτσι και ο αστρονόμος Σάγκαν επικέντρωσε την προσοχή του (και) στους διάφορους θρύλους και μύθους. Εξ όλων αυτών ξεχωρίζει το έπος των Σουμερίων, στο οποίο γίνεται λόγος περί ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΣ ΠΑΡΑΞΕΝΩΝ ΟΝΤΩΝ στα ύδατα του Περσικού Κόλπου, τα οποία διδάσκουν στους γηγενείς τις βάσεις των επιστημών και των τεχνών.

Είναι πιθανό, (προσθέτει ο γράφων) τα γεγονότα αυτά να συνέβησαν πλησίον της αρχαιοτάτης πόλεως Εριδού, κατά το πρώτο ήμισυ της 4ης, προ Χριστού, χιλιετίας. Κατά την άποψι του προσφιλούς μου μέγα αστρονόμου Κάρλ Σάγκαν, προκαλεί έκπληξι το σχεδόν, αλματώδες πέρασμα του πολιτισμού των Σουμερίων, από πολλών ετών, στην ακμή των πόλεων, κατασκευή πολύπλοκου αρδευτικού συστήματος, άνθησι των επιστημών και ιδιαιτέρως της αστρονομίας και των μαθηματικών (σ.σ. επί τούτου υφίσταται και η εκδοχή οι Σουμέριοι ως έχοντες σχέσι με τους Ελληνες της Αιγηΐδος να έλαβαν ειδικώς τις αστρονομικές γνώσεις από αυτούς. Υπενθυμίζεται ότι η Αιγηΐς, κατεποντίσθη στο Αιγαίο και πολλοί από τους κατοίκους της μετέβησαν στην Ασία).

Εάν οι υπολογισμοί του Σάγκαν είναι ορθοί (ο Ιωσήφ Σκλόφσκυ, αστροφυσικός, που συνηργάσθη με τον Σάγκαν στην συγγραφή του περίφημου τρίτομου έργου «Σύμπαν», «Η ζωή στο Σύμπαν», και «Ευφυής ζωή στο Σύμπαν), τότε, στο σχετικώς εγγύς μέλλον, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΦΙΞΙ ΕΞΩΓΗΪΝΩΝ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΓΗ.

Και όταν οι αστροναύτες αυτοί αντικρύσουν τις σημειώσεις που κράτησαν, κατά την διάρκεια των επισκέψεών τους στην Γη, πριν 5.000 ή 10.000 έτη, ασφαλώς θα εκπλαγούν από το πρόσφατο (120-150 ετών) άλμα της ανθρωπότητος.

Όταν, όμως, πληροφορηθούν ότι έγιναν δύο παγκόσμιοι πόλεμοι και υφίσταται απειλή θερμοπυρηνικού ολοκαυτώματος; Θα αφήσουν την ανθρωπότητα να προβεί σε θερμοπυρηνικό «χαρακίρι» ή θα επέμβουν για να την σώσουν;

Η επέμβασίς τους μπορεί να γίνει και για έναν άλλο σκοπό, υποθέτει ο γράφων: Να αποτρέψουν την δημιουργία εστίας ρυπάνσεως και μολύνσεως στην περιοχή του ηλιακού συστήματός μας από την αφροσύνη του ανθρώπου – αυτό αφιερώνεται στους κυρίους που συνεδριάζουν αυτές τις ημέρες, στην Κοπεγχάγη για τις κλιματικές αλλαγές που ΑΣΦΑΛΩΣ οφείλονται στην αφροσύνη του ανθρώπου.

Πάντως αγαπητέ μου, ευγενικέ, Αναγνώστη, πιστεύω ότι η ανθρωπότης πρέπει να ετοιμάζεται πλέον για την μεγάλη συνάντησι που, βεβαίως, πρέπει να υπάρχει ως γεγονός στην ειμαρμένη της.

Σωτήρης Ζαφειρακόπουλος

Ανέκαθεν ο άνθρωπος επιδιώκει κάποια διαπίστωσι ότι δεν ζει μοναδικά αυτός στην Γη. Ότι δεν είναι απελπιστικά μόνος στο απέραντο Σύμπαν. Οι αρχαίοι Ελληνες φιλόσοφοι, μαθηματικοί και αστρονόμοι προσπάθησαν από τους πρώτους (ίσως οι πρώτοι) να δώσουν απάντησι στο ερώτημα αν υπάρχει ζωή σε άλλους κόσμους!.. Και με την σκέψι τους, ως μοναδικό εφόδιο, μπόρεσαν να διεισδύσουν στο μυστήριο του Απείρου, να δώσουν περιγραφές και εικόνες του Σύμπαντος που ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ καθορίζει η σύγχρονη επιστήμη, με τελειότατα τηλεσκόπια, ραδιοτηλεσκόπια και παρατηρήσεις από τροχιακούς δορυφόρους.
Και όταν εγκατασταθούν τα πρώτα τηλεσκόπια στην Σελήνη και αφιχθεί ο άνθρωπος σε άλλους πλανήτες θα αντικρύσει ένα πανόραμα του Σύμπαντος, το οποίο ήδη μπορεί να φιλοτεχνήσει η δημιουργική φαντασία του ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΩΝ!..

«Όταν κατά αιθρίαν και ασέληνον νύκτα ατενίσητε τον έναστρον της Ελλάδος ουρανόν, κατάσπαρτον εξ αδαμάντων, σαπφείρων και σμαράγδων, κατάστικτον εκ κόσμων ηλίων και πλανητών, όταν προσβλέψητε προς τον μαργαρώδη Γαλαξίαν, τον μεγαλοπρεπή αυτόν ωκεανόν φωτός, του οποίου εκάστη σταγών είναι και εις κόσμος, εν πλανητικόν σύστημα’ όταν, αποβάλλοντες τον υλικόν άνθρωπον, πτερυγίσητε δια του πνεύματος υπεράνω του γηΐνου κόσμου, βυθισθήτε εις την άβυσσον, πλανηθήτε εις το αχανές άπειρον, τότε θα εμβαθύνητε εις το μυστήριον του Σύμπαντος, τότε θα αισθανθήτε την σμικρότητα του γηΐνου κόσμου, την αλήθεια της παγκοσμίου ζωής. Τότε θα εννοήσητε την δύναμιν δια της οποίας οι πρόγονοι ημών κατώρθωσαν να διαισθανθώσι τας μεγαλυτέρας επιστημονικάς αληθείας, την δύναμιν, δια της οποίας οι Ελληνες αστρονόμοι ανύψωσαν την Αστρονομία εις την θετικωτέραν και σημαντικωτέραν των επιστημών. Και ούτω τότε προ της πραγματικής οπτασίας του Σύμπαντος, προ του παγκοσμίου πανοράματος του Απείρου ευρισκόμενοι θα ομολογήσητε, ότι εντός του σιωπηλού και μυστηριώδους φωτός των άστρων κρύπτεται άπειρος δράσις και ενέργεια και ότι εντός των στιλβόντων αυτών φωτεινών σημείων γεννώνται, αναπτύσσονται και θνήσκουσι κόσμοι ολόκληροι».
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΙΓΙΝΗΤΗΣ (1862 – 1934)
Διευθυντής του Αστεροσκοπείου Αθηνών
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Ακαδημαϊκός

ΠΗΓΗ:www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου