Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Κριτική και επίπληξη για τον Αγιασμό στο Alter



του Αντώνη Τριανταφύλλου


Έντονη ενόχληση στους εκκλησιαστικούς κύκλους έχει προκαλέσει η παρουσία ιερέα στη χθεσινή εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Ο εν λόγω ιερωμένος τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού σε ζωντανή σύνδεση, αμέσως μετά τη συνέντευξη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα προσφύγει στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και με επώνυμη καταγγελία θα ζητήσει να επιβληθεί πρόστιμο στην εκπομπή τόσο για την προσβολή της προσωπικότητας του, όσο και για την προσβολή των ηθών και εθίμων της θρησκείας μας.

Την ίδια στιγμή, στελέχη της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αλλά και της μητρόπολης Περιστερίου, όπου βρίσκεται η έδρα του τηλεοπτικού σταθμού Alter, εκφράζουν τη δυσφορία τους κατά του ιερέα, που τέλεσε τον αγιασμό, επισημαίνοντας ότι ο εν λόγω ιερωμένος υπέπεσε σε σωρεία κανονικών παραπτωμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας κατέχει οργανική θέση εφημερίου στη μητρόπολη Νικαίας, τέλεσε όμως την ακολουθία του Αγιασμού σε περιοχή της κανονικής δικαιοδοσίας της μητρόπολης Περιστερίου, μνημονεύοντας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών.

Στην κριτική εκκλησιαστικών στελεχών κατά του συγκεκριμένου ιερέα περιλαμβάνονται και ζητήματα ηθικής τάξεως. Όπως λένε «η παρουσία του (σ.σ. του ιερέα) στο τηλεοπτικό πλατό και η τέλεση του Αγιασμού σε ζωντανή σύνδεση, την ώρα που η γιγαντοοθόνη πρόβαλλε στιγμιότυπα από τη συνέντευξη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στοιχειοθετούν καταφανώς προσβολή τόσο της ίδιας της ιερής ακολουθίας, όσο και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Κατά του ιερέα μπορεί να κινηθεί πειθαρχική διαδικασία από τον επιχώριο μητροπολίτη, ο οποίος έχει το δικαίωμα να τον καλέσει σε απολογία και αναλόγως της βαρύτητας των παραπτωμάτων που θα διαπιστωθούν ενδέχεται να του επιβληθεί, επίπληξη, μομφή, ακόμα και αργία από ένα μέχρι και έξι μήνες.


πηγλη:www.amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου