Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Το στρες επιβαρύνει το άσθμα




Οι κρίσεις άσθματος μπορούν να προκληθούν από έντονο στρες ή συναισθηματική φόρτιση. «Ακόμα και το ήπιο γέλιο μπορεί να προκαλέσει βήχα ή ένα αίσθημα δυσφορίας στο στήθος σε ορισμένους ασθενείς», προειδοποιεί ο Χάρολντ Μορ της Γερμανικής Πνευμονολογικής Ένωσης.

Για το λόγο αυτό ο ίδιος συμβουλεύει τους ασθματικούς να μην παρασύρονται από τα συναισθήματά τους. Επιπλέον, οι πάσχοντες από άσθμα δεν θα πρέπει να ξεχνούν να λαμβάνουν τα φάρμακά τους όσο συχνά χρειάζεται. Γι αυτό και οι ασθενείς που δεν τηρούν τις οδηγίες των γιατρών κινδυνεύουν περισσότερο να υποστούν κρίση οφειλόμενη σε έντονη συναισθηματική κατάσταση, τονίζει ο Μορ.

Όπως και η γυμναστική, έτσι και το γέλιο μπορεί να οδηγήσει σε δύσπνοια. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σπασμούς στις βρογχικές οδούς και στη συνέχεια βήχα και αναπνευστικά προβλήματα σε ορισμένες περιπτώσεις.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια:

  1. To στρες είναι υπεύθυνο για τόσα πράγματα μα πες μου αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να το κουμαντάρει γιατί εγώ αδυνατώ :))

    Μέρα καλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πολύ δύσκολο να κοντρολάρουμε το στρές αφού ζούμε σε μεγάλες στρεσογόνες μεγαλουπόλεις.Όμως αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να βρήσκουμε ευκαιριες να ξεφεύγουμε απο αυτές ή να απλουστεύουμε τα πράγματα-ασχολείες που μας αγχώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή