Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Απειλούν με δικαστήρια την Ελλάδα για τα πλαστά στατιστικά


Την πενταετία 2004-2009 δημιουργήθηκαν τα προβλήματα απαντά το ΠΑΣΟΚ στην έκθεση - καταπέλτη της Εurostat

Τελευταία ενημέρωση:

Πιθανότατα θα κινηθεί δικαστικά κατά της Ελλάδας η Κομισιόν λόγω της αποτυχίας της χώρας να δώσει αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος, αναφέρει το πρακτορείο reuters, επικαλούμενο πηγή μέσα από την Ε.Ε.

Η Κομισιόν η οποία είναι ο θεματοφύλακας του κοινοτικού δικαίου είχε ήδη κινηθεί εναντίον της Ελλάδας για την ποιότητα των στατιστικών το 2004 αλλά έκλεισε την υπόθεση το 2007.

“Πιθανότατα θα υπάρχει ακόμα μία δίωξη για καταστρατήγηση των κανόνων...καθώς το να παρέχει κάθε χώρα την ώρα που πρέπει αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία είναι υποχρέωση των χωρών βάση του ευρωπαϊκού δικαίου και απέτυχαν να φέρουν σε πέρας την υποχρέωση τους αυτή”, ανέφεραν από την Ε.Ε. σύμφωνα με το πρακτορείο.

Ακόμη, αναφορά της Κομισιόν υποστηρίζει ότι η eurostat αμφισβήτησε τα ελληνικά στοιχεία πέντε φορές μεταξύ 2005 και 2009 καθώς επίσης και πως “Τα προηγούμενα οκτώ χρόνια όποτε είχαν εκδοθεί ελληνικά στοιχεία, υπήρχε παρέμβαση από την eurostat πριν ή κατά τη διάρκεια της προθεσμίας για να διορθωθούν λάθη στα στοιχεία ή στην καταμέτρηση τους”.

Eπίσης τονίζεται πως η eurostat δεν μπορεί να επικυρώσει το έλλειμμα για το 2008 λόγω της έλλειψης αξιοπιστίας και στοιχείων για τα νούμερα.

Υπάρχει ακόμη αναφορά για συσχετισμό της ΕΣΥΕ με πολιτικούς παράγοντες κάτι που δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ανεξαρτησία των στοιχείων.Επίσης τονίζεται πως το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη συλλογή και την επεξεργασία των στατιστικών, είναι αναποτελεσματικό και καθόλου επαγγελματικό με αδιαφανείς διαδικασίες.

Καταλήγοντας, η Κομισιόν υποστηρίζει πως “η αξιοπιστία των ελληνικών στοιχείων για το έλλειμμα και το χρέος θα παραμείνει υπο αμφισβήτηση, μέχρι να διορθωθούν οι παρατυπίες που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας των στοιχείων για το 2009 και να παρουσιαστούν σωστά μέτρα λειτουργίας”.

Υπ. Οικονομικών: Στην πενταετία 2004-2009 ξεκίνησαν τα προβλήματα των στοιχείων

Επι κυβερνήσεως Ν.Δ. δημιουργήθηκαν τα προβλήματα των στατιστικών στοιχείων της χώρας αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών, σχολιάζοντας την έκθεση της eurostat . Επίσης προσθέτει πως η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας είναι στόχος της κυβέρνησης από την πρώτη μέρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο τα προβλήματα των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων “ξεκίνησαν με την “ψευδεπίγραφη απογραφή” του 2004 και ολοκληρώθηκαν με την απόκρυψη της πραγματικής δημοσιονομικής κατάστασης έως τον Οκτώβριο του 2009”.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η αποκατάσταση της αλήθειας και η αποκάλυψη από την κυβέρνηση των αληθινών στοιχείων έφερε την αντίδραση των εταίρων της Ε.Ε. αλλά και των αγορών. Ακόμα τονίζει πως η προσπάθειά της κυβέρνησης έχει αρχίσει ήδη να αναγνωρίζεται, με αναφορά στα συμπεράσματα του ECOFIN της 10ης Νοεμβρίου, μιας πρώτης θετικής αντίδρασης στις νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση τονίζει πως προχωρά στην αναμόρφωση της ΕΣΥΕ και στο ερχόμενο ECOFIN, ο υπουργός Οικονομικών θα ενημερώσει τους ομολόγους του για την πρόοδο του θέματος.


πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου