Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Συλήθηκαν οι τάφοι τριών πρώην Αρχιεπισκόπων της Κύπρου



Νέο σοκ προκαλεί στην κυπριακή κοινωνία η σύληση των τάφων τριών πρώην Αρχιεπισκόπων στο κοιμητήριο του Αγίου Σπυρίδωνα στη Λευκωσία. Μετακινήθηκαν οι ταφόπλακες και αφαιρέθηκαν τα οστά του Αρχιεπισκόπου Σωφρονίου του Γ'. Ένας 34χρονος φέρεται να παραδέχθηκε τη σύληση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, δήλωσε ότι οι ειδοποιήθηκαν οι Αρχές γύρω στις 3:30 τα ξημερώματα της Κυριακής ότι εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον περίβολο της Εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα στην περιοχή Λυκαβηττού. Ανδρες του αστυνομικού τμήματος της περιοχής μετέβησαν και έσβησαν τη φωτιά σε σωρό από σκουπίδια.

Από τον έλεγχο που έγινε στον περίβολο της εκκλησίας, όπου βρίσκεται και το παλαιό κοιμητήριο, διαπιστώθηκε ότι τρεις ταφόπλακες είχαν μετακινηθεί.

Οι ταφόπλακες αυτές ήταν από τον τάφο του Επισκόπου Σωφρονίου Γ, ο οποίος διετέλεσε Αρχιεπίσκοπος Κύπρου από το 1865 μέχρι το 1900, από τον τάφο του Αρχιεπισκόπου από το 1909-1916 Κυρίλλου Β΄', και από τον τάφο του Αρχιεπισκόπου από το 1916-1933 Κυρίλλου Γ'.

Από τους τάφους του Αρχιεπισκόπου Σωφρονίου Γ' και του Κυρίλλου Β' απουσιάζουν τα οστεοφυλάκια, ενώ στον τάφο του Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου Γ' μετακινήθηκε η ταφόπλακα, χωρίς να αφαιρεθεί το οστεοφυλάκιο.

Τη σύληση φέρεται να ομολόγησε 34χρονος άνδρας, υπήκοος κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Κατσουνωτός δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ένας 34χρονος υπήκοος της ΕΕ πήγε στο αστυνομικό τμήμα Λυκαβηττού, χτύπησε το κουδούνι της περιφραγμένης εισόδου και πέταξε στους αστυνομικούς ένα σακουλάκι που περιείχε ανθρώπινα περιττώματα.

Επιχείρησε να φύγει, αλλά συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Στην ανάκριση φέρεται να παραδέχθηκε ότι αυτός διέπραξε τους βανδαλισμούς.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής αστυνομίας ανέφερε ότι το ζητούμενο είναι το κατά πόσον ο 34χρονος μετακίνησε από τον τάφο τα οστά του Αρχιεπισκόπου Σωφρονίου Γ' (το οστεοφυλάκιο του Κυρίλλου του Β' διαπιστώθηκε ότι είχε μετακινηθεί παλαιότερα και όχι τα ξημερώματα).

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=321556&dt=21/03/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου