Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Πολιτικοί σε «τιμή ευκαιρίας»

Αν γίνοταν αυτό στην Ελλάδα τους δικούς μας πολιτικούς ποιός θα τους "αγόραζε";


Στη Βρετανία το Εργατικό Κόμμα προχωρεί στη διαγραφή στελεχών του που κατηγορούνται ότι θα «πουλούσαν» εξυπηρετήσεις

ΛΟΝΔΙΝΟ Το κυβερνών Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας αποφάσισε να διαγράψει τέσσερα στελέχη του- μεταξύ των οποίων τρεις πρώην υπουργούς- οι οποίοι κατηγορούνται ότι επιχείρησαν να «πουλήσουν» τις υπηρεσίες τους για να επηρεάσουν την κυβερνητική πολιτική. Οι διαγραφέντες απλώς «προσφέρθηκαν» προς διαφθορά και δεν πρόλαβαν να... διαφθαρούν, διότι επρόκειτο για καλοστημένη δημοσιογραφική παγίδα. «Το Εργατικό Κόμμα αναμένει από τους εκπροσώπους του να έχουν κάποιο επίπεδο και εκτιμά ότι θα πρέπει να επιδεικνύουν υπευθυνότητα απέναντι στους ψηφοφόρους τους» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, ανακοινώνοντας τις διαγραφές μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

Η υπόθεση ήλθε στο φως της δημοσιότητας όταν ένας δημοσιογράφος, για λογαριασμό τηλεοπτικής εκπομπής του Channel Four, βιντεοσκόπησε χρησιμοποιώντας κρυφή κάμερα τις συναντήσεις διαφόρων Εργατικών βουλευτών, οι οποίοι φέρονταν πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν τις σχέσεις τους με την κυβέρνηση για να επηρεάσουν διάφορες καταστάσεις- φυσικά με το αζημίωτο.

Πρόθυμος να... διαφθαρεί περισσότερο από όλους εμφανίζεται ο Στίβεν Μπάιερς, πρώην υπουργός Μεταφορών των Εργατικών επί πρωθυπουργίας Τόνι Μπλερ.

Στη δίνη του σκανδάλου βρίσκονται επίσης οι πρώην υπουργοί Τζεφ Χουν και Πατρίτσια Χιούιτ , καθώς και η βουλευτής Μάργκαρετ Μοράν. Οι βουλευτές αρνούνται τις κατηγορίες, αλλά οι συνομιλίες μπροστά στις κρυφές κάμερες τους εκθέτουν.

Ολοι οι δημοσιογράφοι που εμφανίστηκαν στους πρώην υπουργούς παρίσταναν στελέχη της ανύπαρκτης εταιρείας Αnderson Ρerry με έδρα τις ΗΠΑ. Μ ετά τις αποκαλύψεις, ο κ. Μπάιερς δήλωσε αρχικά ότι «υπερέβαλε» όσον αφορά την επιρροή που διέθετε και ισχυρίστηκε ότι «δεν άσκησε ποτέ πιέσεις σε υπουργούς για λογαριασμό εμπορικών συμφερόντων». Ζήτησε μάλιστα από τον οργανισμό εποπτείας του κοινοβουλίου να ερευνήσει την υπόθεση. «Δεν αμφιβάλλω ότι θα επιβεβαιώσει πως σεβάστηκα τον κώδικα δεοντολογίας των βουλευτών» δήλωσε.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν έκρινε αρχικά ότι ο κ. Μπάιερς «έκανε αυτόπου έπρεπε, απευθυνόμενος στις Αρχές της Βουλής των Κοινοτήτων» .

Εκπρόσωπός του μάλιστα υποστήριξε ότι «δεν χρειάζεται έρευνα» , λέγοντας ότι ο κ. Μπράουν είναι πεπεισμένος ότι δεν υφίσταται κάποια αντικανονική ενέργεια. Οταν ο σάλος ξέσπασε για τα καλά, ακολούθησαν οι διαγραφές.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον, επικεφαλής των Συντηρητικών οι οποίοι είχαν αντιμετωπίσει παρόμοια σκάνδαλα «επερωτήσεων αντί ρευστού» τη δεκαετία του 1990, κατήγγειλε ότι η υπόθεση πλήττει «την αξιοπιστία της κυβέρνησης» . Ως γνωστόν, το αργότερο ως τις αρχές Ιουνίου θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=321961&dt=24/03/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου