Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010

Ήρθαν οι πρώτοι τουρίστες
Ευχάριστο γεγονός για το νομό μας η προχθεσινή πρώτη άφιξη τσάρτερ, με ώρα προσγείωσης 11.10΄ π.μ., στον αερολιμένα «Δασκαλογιάνης» Ακρωτηρίου Χανίων, με 150 Δανούς επισκέπτες και είκοσι λεπτά αργότερα η δεύτερη, με άλλα 148 άτομα και αυτά από τη Δανία, ενώ το απόγευμα της ίδια μέρας προσγειώθηκαν στον αερολιμένα Ακρωτηρίου άλλες τρεις πτήσεις τσάρτερ φέρνοντας περίπου τετρακόσιους ακόμα επισκέπτες από Σουηδία, Νορβηγία και Δανία.
Για την φετινή τουριστική περίοδο φάνηκε αισιόδοξος ο πρόεδρος των ξενοδόχων νομού Χανίων κ. Νίκος Κόρακας, ο οποίος, δήλωσε τα εξής: “Η τουριστική περίοδος είναι προ των πυλών και ειδικά φέτος ξεκινάει αρκετά νωρίς, επειδή το Πάσχα Καθολικών και Ορθοδόξων συμπίπτει. Σήμερα, λοιπόν, (Σάββατο πρωί) ήρθαν στον αερολιμένα μας τα πρώτα τσάρτερ και το απόγευμα θα έρθουν κι άλλες πτήσεις. Συνολικά ο αριθμός των πρώτων επισκεπτών στο νομό μας μέχρι το βράδυ θα πλησιάσει τα επτακόσια άτομα. Βέβαια, πρέπει να πούμε ότι υπάρχει μια βαθιά ανησυχία από ορισμένους φορείς που εμπλέκονται με τον τουρισμό για το ποια θα είναι η πορεία της φετινής τουριστικής κίνησης. Αυτό όμως που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι ο τουρισμός δεν θα σταματήσει ποτέ να υπάρχει γιατί ο άνθρωπος έχει βιολογική ανάγκη να ταξιδεύει και αυτό θα κάνει ανεξαρτήτως γεγονότων. Η Σκανδιναβική αγορά έχει ξεκινήσει ν’ ανταποκρίνεται από την αρχή της τουριστικής περιόδου και όταν θα αρχίσει να κορυφώνεται η τουριστική περίοδος, με όλη την υποδομή έτοιμη να υποδεχθεί τους τουρίστες, πιστεύουμε ότι θα πάμε αρκετά καλά, αν και φέτος η τουριστική περίοδος είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό ως προς το πώς θα εξελιχθεί, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις της στις επιχειρήσεις μας και γενικά, τι έχει να πάρει και τι έχει να χάσει ο κάθε εμπλεκόμενος επιχειρηματίας. Πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα αρχίσουν να σταθεροποιούνται, αφού οι χώρες προέλευσης επισκεπτών είναι χώρες που οι οικονομίες τους ανταποκρίνονται καλύτερα και βγαίνουν ταχύτερα από την κρίση και αυτό θα έχει και άμεση επίπτωση στο πώς σχεδιάζουν και κάνουν τις διακοπές τους…”
Κι ενώ όλα φαίνονται ευνοϊκά για το νομό μας από πλευράς επισκεπτών, πρέπει να “καυτηριάσουμε” το γεγονός της αδιαφορίας -για την υποδοχή- που επέδειξαν τοπικοί τουριστικοί παράγοντες, αλλά και φορείς… με την απουσία τους από τον αερολιμένα.


www.haniotika-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου