Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Βρέθηκε το οπλοστάσιο του «Επαναστατικού Αγώνα»

Αντιαρματικές ρουκέτες, εκτοξευτήρας RPG7, αυτόματα όπλα Καλάσνικοφ, εκρηκτικοί μηχανισμοί, πιστόλια και υποπολυβόλα MP5, είναι μερικά από τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής, σε ρετιρέ πενταώροφης πολυκατοικίας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αιγίνης και Ύδρας, στην Κυψέλη.

Aνάμεσα στα ευρήματα, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι και εκρηκτική ύλη, ζελατινοδυναμίτιδα και αμμωνιοδυναμίτιδα, που έχει ήδη μεταφερθεί στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια.




Το διαμέρισμα -μία γκαρσονιέρα 30 τ.μ.- είχε νοικιαστεί από άτομο που χρησιμοποίησε το όνομα Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος, ένα από τα ονόματα που αναγράφονταν στις πλαστές ταυτότητες, που ανακάλυψε η Αστυνομία στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου, Κώστα Γουρνά.


Ιδιοκτήτες της γκαρσονιέρας είναι ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που διαμένουν στην επαρχία.


Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής μπήκαν μέσα στο διαμέρισμα αφού πρώτα ανίχνευσαν με μικροκάμερες τον χώρο, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ότι αυτός έχει παγιδευτεί.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στη γιάφκα βρέθηκαν πέντε ρουκέτες - η μία από τις οποίες μάλιστα ήταν απασφαλισμένη- ένας εκτοξευτήρας RPG7 -μάλλον σοβιετικής κατασκευής- όπλα zastava, σφαίρες των 7.62 mm, χειροβομβίδες, πυροκροτητές και ένα MP5.


Θυμίζουμε ότι δύο είναι οι πολύ γνωστές υποθέσεις κατά τις οποίες έχουν κλαπεί τα συγκεκριμένα όπλα. Τον Δεκέμβ
ριου του 2004, άγνωστοι δολοφόνησαν τον Χαράλαμπο Αμανατίδη έξω από την οικία του στρατιωτικού ακολούθου της Βρετανίας στην οδό Καρπάθου 47Α, στην Κηφισιά και του έκλεψαν το όπλο και η δεύτερη, στις 17 Απριλίου 2007, όταν μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» αιφνιδίασαν τον αστυνομικό φρουρό έξω από το σπίτι του τέως προέδρου του Αρείου Πάγου Ρωμύλου Κεδίκογλου στη Γλυφάδα και του έκλεψαν τον ατομικό του οπλισμό, μεταξύ των οποίων και το υποπολυβόλο του, τύπου ΜΡ5.

Όλα τα όπλα μεταφέρθηκαν στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες βαλλιστικές εξετάσεις και να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε «χτυπήματα» του «Επαναστατικού Αγώνα» και κυρίως σε επιθέσεις άλλων οργανώσεων, όπως για παράδειγμα της «Σέχτας Επαναστατών», γεγονός που θα ενισχύσει το σενάριο περί «συγκοινωνούντων δοχείων». Οι πρώτες πληροφορίες πάντως, αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί στη γιάφκα όπλο που να έχει χρησιμοποιηθεί από κάποια άλλη οργάνωση.


Η Αστυνομία είναι βέβαιη ότι βρέθηκε η κεντρική γιάφκα της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», και πιστεύει ότι το αντιαρματικό RPG 7, με το οποίο χτύπησε ο «Επαναστατικός Αγώνας» στις 12 Ιανουαρίου του 2007 τον θυρεό της Αμερικανικής Πρεσβείας, βρίσκεται μεταξύ των ευρημάτων. Ωστόσο, οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στην ημέρα.


Όλα τα όπλα ήταν τοποθετημένα μέσα σε σάκους και τακτοποιημένα σε ράφια μέσα στο διαμέρισμα.





Οι έρευνες της Αστυνομίας στη γίαφκα όπου τα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» έκρυβαν το οπλοστάσιό τους συνεχίζονται


Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στα ευρήματα είναι ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, μέσω του οποίου τα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» κατασκεύαζαν τις πλαστές ταυτότητες, τις οποίες εν συνεχεία χρησιμοποιούσαν για την ενοικίαση διαμερισμάτων, αλλά και για να κυκλοφορούν πιο εύκολα.


Επίσης, ανάμεσα στα ευρήματα φέρεται να βρίσκεται και μία λίστα με τα στοιχεία 26 ανυποψίαστων πολιτών, στα ονόματα των οποίων, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα μέλη της οργάνωσης επρόκειτο να κατασκευάσουν πλαστές ταυτότητες.


Σύμφωνα με τις διαρροές από την Αστυνομία, το διαμέρισμα εντοπίστηκε μετά από έρευνα μέσω των ΔΟΥ σε όλα τα συμβόλαια ενοικίασης που υπήρχαν στα ονόματα Μανδαλώζης και Γριβοκωστόπουλος, αλλά και από τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους αυτοί κατέθεταν τα ενοίκια.

Εντύπωση προκαλεί ότι η γιάφκα βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, όπου η οργάνωση είχε κάνει την πρώτη επίθεσή της με βόμβα, στις 5 Σεπτεμβρίου 2003. Σημειώνεται ότι εμπρός από τα Δικαστήρια σταθμεύουν πάντα αστυνομικές δυνάμεις και περιπολικά.





Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.


Η έφοδος της Αντιτρομοκρατικής στο διαμέρισμα, επί της οδού Αιγίνης 8, ξεκίνησε περί τις 21:00 χθες το βράδυ, και μία ώρα αργότερα, στις 22:00, διετάχθη η εκκένωση της πολυκατοικίας.


Τα στελέχη
της Αντιτρομοκρατικής, σύμφωνα με εντολές που έλαβαν, δεν άγγιξαν τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα, μέχρι να καταφθάσουν οι πυροτεχνουργοί. Ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσε ένα κλειστό κουτί, με έναν διακόπτη «on-off», για το οποίο υπήρξε ο φόβος ότι μπορεί να ήταν παγιδευμένο.

Οι κάτοικοι της πολυκατοικίας διανυκτέρευσαν στο ξενοδοχείο «Park», στο Πεδίο του Άρεως, και τα έξοδα θα καλυφθούν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο και σήμερα, αφού οι έρευνες στη γιάφκα συνεχίζονται.


Οι αστυνομικοί ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή τη γκαρσονιέρα προκειμένου να συλλέξουν δακτυλικά αποτυπώματα, δείγματα DNA και οποιοδήποτε άλλο πολύτιμο στοιχείο.


Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.



www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου