Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Το μνημόσυνο του μακαριστού παπα-Φώτη Λαυριώτη του δια Χριστόν σαλού

Μεχρι τώρα λέγαμε γεροντα Φωτιε να ευχεσαι για εμάς.Τωρα μπορούμε να προσευχόμαστε με θάρρος και να λέμε"άγιε Φώτιε πρεσευβε υπέρ ημών".Διότι ο παπα-Φώτης αγίασε.

Σε κλίμα συγκίνησης το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο

του μακαριστού παπα-Φώτη Λαυριώτη του «δια Χριστόν σαλού»

Το Σάββατο 17 Απριλίου 2010 στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αντωνίου του χωριού Τρίγωνα της Λέσβου, τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού παπα-Φώτη Λαυριώτη του «δια Χριστόν σαλού» που καταγόταν από το χωριό Πάμφιλα της Λέσβου. Την Θεία Λειτουργία και την ιερά τελετή του Μνημοσύνου ετέλεσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος και Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος,συμμετείχαν ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης και παρακολούθησε με αισθήματα χαρμολύπης πλήθος κόσμου που γνώριζε και αγαπούσε τον ταπεινό και χαρισματικό Γέροντα, για να προσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Ο αοίδιμος Γέροντας κατέλειπε μνήμη αγίου ανθρώπου στις συνειδήσεις των μελών της Εκκλησίας και όπως ομολογούν όσοι γνώριζαν την αγία βιοτή του, σπάνια συναντά κανείς τέτοιον άνθρωπο, ιδιαίτερα στους καιρούς που ζούμε στους οποίους πλεονάζει η ευζωία και περισσεύει η απιστία.

Την ευχή του να έχουμε.

www.zoiforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου