Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Πάρτε έναν υπνάκο, για να «ξυπνήσετε»


Για να αποστηθίσετε κάτι καινούργιο, δοκιμάστε να κοιμηθείτε λίγο, καθώς, σύμφωνα με τους επιστήμονες, έτσι γίνεται καλύτερα η εμπέδωση νέων πληροφοριών.

Σύμφωνα με έρευνα, οι άνθρωποι που ονειρεύονται ένα νέο αντικείμενο, αποδίδουν καλύτερα, όταν ξυπνούν, από εκείνους που δεν κοιμούνται.


Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα όνειρα είναι ένα σημάδι ότι ασυνείδητα μέρη του εγκεφάλου εργάζονται σκληρά, για να επεξεργαστούν πληροφορίες.


Η έρευνα, υπό τον δρ Ρόμπερτ Στίκγκολντ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, δημοσιεύθηκε στο περιοδικό βιολογίας «Cell Biology».


Η μελέτη επιβεβαιώνει προηγούμενες έρευνες νευροεπιστημόνων που έχουν δείξει ότι ο εγκέφαλος δεν «κοιμάται» την ώρα του ύπνου και ότι ο ύπνος βοηθά τον εγκέφαλο να «απορροφήσει» νέες πληροφορίες. Όμως, η νέα έρευνα, παράλληλα, παρέχει μερικές από τις πρώτες πειραματικές ενδείξεις ότι ειδικότερα τα όνειρα βελτιώνουν τη μαθησιακή διαδικασία και τη μνήμη.


Η έρευνα μπορεί να έχει και πρακτικά αποτελέσματα, καθώς, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δύναται να βοηθήσει να εξευρεθούν τρόποι βελτίωσης της μάθησης και της μνήμης. Για παράδειγμα, όπως είπαν, οι μαθητές και φοιτητές θα ωφελούνταν περισσότερο, εάν μελετούσαν εντατικά λίγο πριν κοιμηθούν ή αν έπαιρναν έναν σύντομο μεσημεριανό υπνάκο μετά το πρωινό διάβασμα.


www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου