Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Πρόκληση πνευματικής αφύπνισης


η Ανάσταση του Θεανθρώπου


Ο εορτασμός του Πάσχα είναι μια «πρόκληση αφύπνισης», επισημαίνουν στα μηνύματά τους ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος.

Για τη «διατάραξη των σχέσεών μας προς εαυτούς και αλλήλους», μιλά ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, στο πασχαλινό του μήνυμα, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι είναι αναγκαία η κάθαρση για να λάμψει το αναστάσιμο φως, κάτι, που -όπως σημειώνει- δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσω της επιστήμης, της τέχνης ή της τεχνικής, παρά μόνον μέσω της πίστεως.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, στο πασχαλινό μήνυμά του τονίζει ότι «ζούμε σε ένα κόσμο πεπτωκότα». Ζούμε, σημειώνει, σε έναν κόσμο που έχει ξεπέσει απ' αυτό που ήταν, όταν πλάστηκε. Σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί η υποκρισία και ο
υπερκαταναλωτισμός.

Όμως, ο εορτασμός του Πάσχα, είναι μια πρόκληση αφύπνισης και δεν θα πρέπει να εορτασθεί εθιμοτυπικά, επισημαίνει ο αρχιεπίσκοπος, ο οποίος καταλήγει λέγοντας ότι, είναι πλέον καιρός αναζήτησης τρόπων πνευματικής αφύπνισης απέναντι στην καταλυτική δύναμη της παρακμής.

* Το βράδυ του Μ.Σαββάτου, με τιμές αρχηχού κράτους έγινε η τελετή υποδοχής για το Αγιο Φως στο «Ελ.Βενιζέλος».

* Εκτός και εντός των «τειχών» η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας για τον εορτασμό του Πάσχα.

* Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=324021&dt=03/04/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου