Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Σάββατο, 17 Απριλίου 2010

Σκότωσαν στην Τουρκία κοριτσάκι δύο ετών για "λόγους τιμής".


Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε ανύπαντρη μητέρα και έξι ακόμη άτομα κοντά στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο της έρευνας για το ρόλο τους στην δολοφονία ενός κοριτσιού δύο ετών για "λόγους τιμής".

Το βρέφος πιστεύεται ότι θανατώθηκε με ασφυξία από τη γιαγιά του, όταν η οικογένεια έμαθε ότι η 25χρονη μητέρα έμεινε έγκυος διαπράττοντας μοιχεία, σύμφωνα με το πρακτορείο."Η οικογένειά μου αποφάσισε να σκοτώσει το μωρό μου", είπε η μητέρα στην αστυνομία, κατά την ίδια πηγή. "Η 55χρονη μητέρα μου έπνιξε το μωρό με ένα ρούχο. Μετά, οι αδελφοί μου έθαψαν το μωρό σε ένα λάκκο στον κήπο και κάλυψαν το λάκκο με τσιμέντο".

Η αστυνομία ανακάλυψε τη σορό του βρέφους μετά από ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι επίσης ένας γιατρός και ο γραμματέας του. Φέρονται να συμφώνησαν να μην αναφέρουν τη γέννηση του βρέφους στο ληξιαρχείο έναντι χρηματικού ποσού που δεν έγινε γνωστό. Ο πατέρας του παιδιού υπηρετεί στο στρατό και δεν αναμίχθηκε στην υπόθεση.

Οι δολοφονίες για λόγους τιμής, συνήθως με θύματα γυναίκες οι οποίες κατηγορούνται ότι κηλιδώνουν το "οικογενειακό όνομα", είναι σχετικά συχνές στην Τουρκία, ειδικά σε φτωχές και επαρχιακές περιοχές.Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επανειλημμένα καλέσει την Άγκυρα να υιοθετήσει αυστηρότερη στάση έναντι εγκλημάτων αυτού του είδους.


www.newsit.gr

2 σχόλια:

 1. Θέλουν να μπουν και στην ΕΕ ΟΙ μΟΓΓΌΛΟΙ!
  ΧΑΧΑΧΑΧΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θεό7δωρος είπε...

  Με τέτοιο πολιτικό σκηνικό που επικρατεί θα μπούνε και στην ΕΕ.Έτσι το θέλουν οι Αμερικάνοι για να απαλαγούν απο τα χρηματικά ποσά που τους δείνουν.

  Καλή σου μέρα Θεόδωρε.Ευχαριστώ που με επισκεύτηκες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή