Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Επικίνδυνη η εγκυμοσύνη μετα τα 35


Η πιο κατάλληλη ηλικία για μια γυναίκα να γίνει μητέρα είναι μεταξύ των 20 και 35 ετών. Το συμπέρασμα έγινε από ερευνητές του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Λονδίνο. Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτή η ηλικία των γυναικών έχει τη καλύτερη γονιμότητα. Επιπλέον, οι γυναίκες είναι οι πιο υγιείς.
Μετά την ηλικία των 35, υπάρχουν αποβολές, επιπλοκές, κίνδυνοι, συγγενείς αναπηρίες σε έμβρυα και άλλα προβλήματα υγείας για τη γυναίκα.

Οι ερευνητές της μελέτης ανησυχούν από το γεγονός ότι όλο και πιο συχνά υπάρχει η τάση των γυναικών να γεννούν το πρώτο τους παιδί μετά τα 40, γιατί προτεραιότητα τους παραμένει η καλή εκπαίδευση και η σταδιοδρομία τους.
Δεν είναι επίσης ασυνήθιστο το γεγονός ότι όταν οι γυναίκες ανέβαλαν τη μητρότητα για κάποιο ορισμένο χρόνο, όταν αποφάσισαν να κάνουν παιδιά, δεν μπορούσαν να συλλάβουν.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων γονιμότητας συχνά διαρκούσε πολλά χρόνια και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη καθυστέρηση της εγκυμοσύνης. Η καθυστέρηση της εγκυμοσύνης των γυναικών σχετίζεται με διάφορα προβλήματα υγείας και ανάπτυξης του παιδιού, συμπεριλαμβανομένης της υπέρτασης και του συνδρόμου Down. Οι επιστήμονες επίσης συμπέραναν ότι στη τεχνητή γονιμοποίηση το ποσοστό επιτυχίας μειώνεται με την ηλικία της γυναίκας, ενώ για τις γυναίκες κάτω των 35 ετών είναι 31%, οι γυναίκες άνω των 42 ετών έχουν επιτυχία μόνο 5%.


Πηγή: www.doctoronline.bg
www.ygeiaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου