Διαβάζω την δήλωση του κ.Παπούλια και σκέφτομαι μηπως επι κυβερνήσεως Ανδρεα Παπανδρέου είχε λαβει και αυτός υπουργειο;Αρα θα πληρώσει και αυτός;
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα νέα μέτρα«Πρέπει να πατάξουμε τους φοροφυγάδες και όλους αυτούς τους απατεώνες του οικονομικού εγκλήματος»
Τη βεβαιότητά του ότι ο ελληνικός λαός θα συναινέσει στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να τον ενημερώσει για τη συμφωνία της Ελλάδας με την τρόικα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Ο Κ. Παπούλιας τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα κράτος δικαίου και παταχθεί η φοροδιαφυγή και η ατιμωρησία. «Πρώτο μέλημά μας ένα κράτος ευνομίας» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο Κάρολος Παπούλιας επεσήμανε την ανάγκη να πειστεί ο ελληνικός λαός ότι θα υπάρξει δικαιοσύνη και ζήτησε να παταχθούν όλοι αυτοί που πλούτισαν σε βάρος του ελληνικού λαού, να παταχθεί η φοροδιαφυγή και η ατιμωρησία και τα μέτρα να είναι δίκαια. "Κάθε κρίση έχει τις δικές της δυνατότητες για μιαν άλλη οργάνωση της χώρας, για μια Ελλάδα κοινωνικής δικαιοσύνης για όλους εκείνους που υποφέρουν" σημείωσε.
"Πρέπει να πατάξουμε τους φοροφυγάδες και όλους αυτούς τους απατεώνες του οικονομικού εγκλήματος" τόνισε, νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας,κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, σημειώνοντας ακόμη ότι "η Ελλάδα έδωσε μια μάχη και με την συμφωνία που επετεύχθη ανοίγονται δρόμοι για υπέρβαση της κρίσης". Τέλος κατέληξε, λέγοντας: "Η αυριανή μέρα θα είναι καλύτερη για την Ελλάδα. Θα είναι όμως οδυνηρές οι θυσίες του ελληνικού λαού".
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν ήταν αναγκαία και υπογράμμισε ότι ευτυχώς ανταποκρίθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση, δίνοντας στη χώρα χρόνο ηρεμίας για τις μεγάλες αλλαγές που απαιτούνται. "Θα κάνουμε κάθε τι για την προστασία των αδύνατων ομάδων. Πρώτο μέλημά μας είναι μια κοινωνία ευνομίας, καθώς το αίσθημα ατιμωρησίας είναι διαλυτικό" σημείωσε ο Γ. Παπανδρέου. Πρόσθεσε, επίσης, ότι διανύουμε δύσκολες μέρες και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η κρίση είναι μια ευκαιρία για μια νέα αρχή. Επεσήμανε ακόμη την ανάγκη συναίνεσης των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, προκειμένου, όπως είπε, να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, στην οικονομία και στο κράτος. "Είναι μια ευκαιρία για βαθιές αλλαγές".
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Παπανδρέου δήλωσε: "Ενημέρωσα τον πρόεδρο για τις δύσκολες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις για την πατρίδα. Είναι ευκαιρία από την άλλη να φτιάξουμε μια καλύτερη Ελλάδα, πιο δίκαιη, της διαφάνειας, πιο ανθρώπινη και πιο ανταγωνιστική. Είναι στο χέρι μας να κάνουμε την κρίση ευκαιρία".
Ο κ. Παπανδρέου, ερωτηθείς εάν θα πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν απάντησε.
Ήδη το ΚΚΕ έχει ανακοινώσει ότι δεν θα συμμετάσχει. "Εάν η σύγκληση γινόταν πριν τα μέτρα θα πηγαίναμε. Σήμερα όμως αρνούμαστε να γίνουμε κάδρο στον κ. Παπανδρέου, ο οποίος ενδιαφέρεται να γίνει η σύσκεψη για να δώσει ένα μήνυμα στους συμμάχους του ότι παρά τις διαφωνίες στην Ελλάδα γίνεται διάλογος. Δεν θα συναινέσουμε σε έναν ευτελισμό μιας διαδικασίας στην οποία δεν τηρούνται τα προσχήματα".
Στην ίδια απόφαση φαίνεται να προσανατολίζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ.
www.enet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου