Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Οι δύο "σκιές" του Άκη





Πλήρως ακάλυπτο άφησαν τον Άκη Τσοχατζόπουλο η κυβέρνηση και η ηγετική ομάδα της Ιπποκράτους, μετά τις αποκαλύψεις για τις «υπόγειες διαδρομές» που ακολούθησε η «ιδιοκτησία» κατοικίας στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η οποία κατέληξε στη σημερινή σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη.


Και η μεν υπόθεση παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ, στην οποία δεν αναμένεται να έχει και μεγάλη τύχη το πρώην ηγετικό στέλεχος του κινήματος, αν καταδειχτούν «σκιές» στις συναλλαγές του ζεύγους, η δε δικαστική πλευρά του ζητήματος ακολουθεί από την Τρίτη 1η Ιουνίου την πεπατημένη, με τον εισαγγελέα να διατάζει δικαστική έρευνα. Εν τω μεταξύ και, σύμφωνα με πληροφορία που διοχετεύθηκε εντέχνως προς τα ΜΜΕ, το Μαξίμου φαίνεται να βρίσκεται πίσω από την «επίσκεψη» του ΣΔΟΕ στον πρώην υπουργό. Ο ίδιος ο κ. Τσοχατζόπουλος ενημερώθηκε σχετικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην Επιτροπή Διαφάνειας από τον γραμματέα του κόμματος κ. Ξυνίδη, ενώ «συνήγορος» του πρώην στελέχους θα είναι η κα Μαρία Αρσένη.


Ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν επιθετικός, όταν μίλησε για το ζήτημα που ανέκυψε: «Δεν χαριζόμαστε πουθενά και σε κανέναν».

Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, αναφερόμενος για το ζήτημα που έχει προκύψει με το ακίνητο του Άκη Τσοχατζόπουλου. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real fm, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι αρχή της κυβέρνησης είναι να μην μείνει καμία «σκιά» που να αφορά είτε σε πολιτικό είτε σε πολίτη και, κατ' επέκταση, εφόσον η Δικαιοσύνη κρίνει ότι υπάρχει θέμα διερεύνησης, τότε πρέπει να προχωρήσει σ' αυτήν.


Οι παλιές «υπόγειες διαδρομές»


Στην πραγματικότητα, ωστόσο, η υπόθεση Άκη θυμίζει κάτι από τα παλιά με «άρωμα» off shore εταιρειών και δοσοληψίες κάτω από το τραπέζι, με γνωστά πρόσωπα της Βορείου Ελλάδος κατ’ αρχάς και της Νοτίου αργότερα.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η «zougla.gr», η υπόθεση της συγκεκριμένη κατοικίας αρχίζει πολλά χρόνια πριν, όταν μία υπεράκτια εταιρεία αγόρασε το ακίνητο. Το σημαντικό νέο στοιχείο αφορά στη σχέση της εν λόγω υπεράκτιας με γνωστό οικονομικό παράγοντα της Θεσσαλονίκης, που αναμείχθηκε για ένα διάστημα με τα ΜΜΕ, δεν κατάγεται από αυτήν την πόλη αλλά από γειτονικό νομό και διατηρούσε κατά το διάστημα της κυριαρχίας Τσοχατζόπουλου τόσο άριστες όσο και αμφίδρομες σχέσεις με την τότε Χαριλάου Τρικούπη.


Αυτός ο παράγων φέρεται να μεταβίβασε, πάντα μέσω off shore, την κατοικία σε άλλο άτομο γνωστό και με το ψευδώνυμο «Ο εισπράκτορας» ο οποίος υπενοικίασε την κατοικία μέχρι τη στιγμή που μεταβιβάστηκε ολόκληρη στη σύζυγο του Τσοχατζόπουλου, λίγα εικοσιτετράωρα πριν ισχύσει ο νέος τρόπος φορολόγησης των ακινήτων που ανήκουν σε υπεράκτιες εταιρείες.

Και ενώ η έρευνα επεκτείνεται πλέον στην διερεύνηση του πόθεν έσχες του πρώην φερόμενου διαδόχου του Ανδρέα Παπανδρέου εντός του «Βαθέως ΠΑΣΟΚ», πολλά ζητήματα θα τεθούν, όταν αποκαλυφθεί ο πλήρης κατάλογος των δραστηριοτήτων τους περιβάλλοντος Τσοχατζόπουλου, καθώς και του ιδίου.


Το ίδιο το κόμμα δεν έχει περιθώρια να αντιδράσει διαφορετικά από το να αποστασιοποιηθεί εντελώς από το πρώην ηγετικό κομματικό στέλεχος. Αυτό, τουλάχιστον, διατείνονται κομματικά στελέχη που βρίσκονται γύρω από τη νέα κομματική ηγεσία. Το κλίμα που κυριαρχεί στην κοινωνία είναι απαγορευτικό για την προστασία του οποιουδήποτε συλλαμβάνεται «κλέπτων οπώρας», έστω και στη βάση φημών και πληροφοριών, και μάλιστα όταν αυτός ο κάποιος διετέλεσε και υπουργός όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ από το 1981 έως και το 2004. Έπεται συνέχεια.



www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου