Ύστερα από όσα ακούσαμε από τον πρωθυπουργό από τις Βρυξέλλες για την πορεία της χώρας και την άοκνη προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση για να σώσει την Ελλάδα ένα έχουμε να πούμε: Έχει δίκιο η… μαμά Πατίτσα που είπε ότι θέλουμε ψυχιατρείο και πρότεινε μάλιστα και τον πρώην υπουργό, κ. Στεφανή.
Για να καταλάβουμε το σκεπτικό του κ. Παπανδρέου είναι σίγουρο ότι πρέπει να πάρουμε… ληγμένα ή έστω ψυχοφάρμακα, αλλιώς δεν θα αντέξουμε.
Αν αναλύσουμε τι είπε ο πρωθυπουργός τότε όλοι μαζί θα αναφωνήσουμε το σλόγκαν των ημερών «Τυχαίο; Δε νομίζω», εξηγώντας γιατί η χώρα έχει τους πολιτικούς που της αξίζουν.
Θέμα 1: «Έχουμε τεράστια ευθύνη να σώσουμε την οικονομία και αυτό κάνουμε», είπε ο Γ. Παπανδρέου. Μα μέχρι σήμερα, 8 μήνες μετά τις εκλογές η χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο. Μπήκαμε στο ΔΝΤ, διαλύσανε το κράτος, χρεώσανε τους πολίτες, απολύουν τον κόσμο και γενικά μπάχαλο.. Εμείς του επιτρέπουμε να αποποιηθεί των ευθυνών του, να γλιτώσει κι αυτός, να γλιτώσει και ο τόπος.
Θέμα 2: Για να δικαιολογήσει τους μισθούς πείνας των 500 ευρώ για τους νεοεισερχόμενους είπε το απίστευτο: Στόχος μας είναι να μπαίνει πιο γρήγορα στην αγορά εργασίας ο νέος. Και για να βοηθήσει τη νεολαία δημιουργεί τη γενιά των 500 ευρώ.
Θέμα 3: Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ ένα μέρος του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών. Φυσικά δε δεσμεύτηκε γι’ αυτό, άλλωστε πώς μπορούσε να το κάνει αφού το μνημόνιο είναι σαφές. Μειώστε τους μισθούς. Από την άλλη, με τι λεφτά θα πληρώνει ο ΟΑΕΔ, εδώ δεν έχει να πληρώσει τα επιδόματα ανεργίας.
Θέμα 4: Δώσαμε μάχη για τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, είπε. Μπράβο, να τους χρωστάμε και χάρη δηλαδή, γι’ αυτό μας το λέει. Δεν το γράφαμε ότι δεν υπάρχει απαίτηση για τέτοιες περικοπές αλλά είναι επικοινωνιακό κόλπο;
Θέμα 5 και πολύ σοβαρό: «πολλά από αυτά τα οποία γίνονται είναι αυτά τα οποία ζήτησε ο ελληνικός λαός προεκλογικά, όπως διαφάνεια, αξιοκρατία, ευνομία στο πολιτικό σύστημα και αντιμετώπιση της διαφθοράς» είπε. Εδώ τρελαινόμαστε τελείως. Αυτά ζήτησε ο κόσμος; Δε ζήτησε και καλύτερη ζωή με τα «λεφτά που υπάρχουν»; Δε ζήτησε δουλειές και ανάπτυξη, δε ζήτησε κοινωνική προστασία, παιδεία και υγεία, καλύτερες συντάξεις κι όχι μια ζωή εργασία για ένα ξεροκόμματο στα στερνά; Σε άλλη χώρα βρισκόταν ο κ. Παπανδρέου όταν ο κόσμος τα ζητούσε όλα αυτά;
Θέμα 6: «Σήμερα έχουμε τα πρώτα θετικά σημάδια ότι η Ελλάδα μπορεί με δύσκολες αποφάσεις, με τη στήριξη και τις θυσίες του ελληνικού λαού (πράγματι θυσίες, όλοι μας το αναγνωρίζουμε) να βγει από αυτή τη δύσκολη θέση. Να μπορεί να διαμορφώσει τις πολιτικές της, με ένα τρόπο που να είναι κυρίαρχα, αυτόνομα και πέρα από τις επιτηρήσεις». Δηλαδή μπήκαμε στην επιτήρηση για να δώσουμε μάχη να ξαναβγούμε. Αφού δηλαδή παραδέχεται ότι δεν κυβερνά ο ίδιος αλλά η Τρόικα, είπε ότι με τις θυσίες (των άλλων, των κοροϊδιών) θα ξαναποκτήσουμε κυριαρχία. Ωραία κυριαρχία με άδειες τσέπες, άδεια στομάχια, διαλυμένο κράτος, φαλιρισμένους πολίτες. Ωραίο το όραμα του κ. Παπανδρέου για τη Δανία του Νότου.
Θέμα 7: «Αυτές οι αλλαγές δε γίνονται με το απλό πάτημα ενός κουμπιού, απαιτούν αλλαγή νοοτροπίας, αλλά και τη διεθνή τεχνογνωσία, καθώς, δε χρειάζεται να ανακαλύπτουμε τον τροχό, ιδιαίτερα όταν ο χρόνος πιέζει» είπε ο πρωθυπουργός. Δηλαδή γι’ αυτό φέραμε τους ειδικούς από το εξωτερικό; Να μας αλλάξουν τα φώτα τζάμπα, άλλωστε έχουν τεχνογνωσία κι από άλλες χώρες, όπως Ουγγαρία, Λετονία, Αργεντινή.
Όπως καταλαβαίνετε, ή ο Παπανδρέου είναι πολύ μπροστά και δεν αντιλαμβανόμαστε τι λέει, ή εμείς είμαστε τρελοί που τους ανεχόμαστε.
www.antinews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου