Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Δημοψήφισμα για να παραμείνει ο σταυρός στα σχολεία


Ιταλία

Ένα νέο κίνημα που δημιουργήθηκε στην Ιταλία «για την υπεράσπιση του Εσταυρωμένου» προτείνει τη διενέργεια δημοψηφίσματος προκειμένου να δοθεί στους Ιταλούς η δυνατότητα να επιλέξουν εάν επιθυμούν να παραμείνουν τα θρησκευτικά σύμβολα στα δημόσια σχολεία.


Η ιταλική κυβέρνηση άσκησε εντός της εβδομάδας έφεση στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) που απαγορεύει την παρουσία του σταυρού στις σχολικές αίθουσες.

«Ο σταυρός πρέπει να τιμάται και εάν χρειαστεί θα οργανώσουμε δημοψήφισμα» δήλωσε την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας του «Ηθικού κινήματος για τη διεθνή υπεράσπιση του Εσταυρωμένου» (Medic), Ρομπέρτο Μετζαρόμα.

Το ΕΔΑΔ έκρινε κατόπιν προσφυγής της μητέρας μιας Ιταλίδας μαθήτριας ότι οι σταυροί στα ιταλικά δημόσια σχολεία «αντιβαίνουν στο δικαίωμα των γονέων να αναθρέψουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους, αλλά και στο δικαίωμα των παιδιών στην ελευθερία της θρησκείας και της σκέψης».

Το ιταλικό κράτος κατέθεσε έφεση και το Δικαστήριο αναμένεται σε μερικούς μήνες να εκδώσει την οριστική του απόφαση, η οποία μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο και για τις 47 χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Για την Medic, «η απόφαση του Δικαστηρίου έσβησε μεμιάς χιλιετίες ιστορίας, ακόμη και τα θεμέλια της Ευρώπης».

Το κίνημα σημειώνει επίσης ότι το 2009 το Ινστιτούτο Πολιτικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Μελετών (Eurispes) είχε διαπιστώσει ότι περισσότεροι από το 60% των Ιταλών θεωρούν ότι ο σταυρός πρέπει να παραμείνει στα δημόσια σχολεία και στα δημόσια κτίρια.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=341133&dt=02/07/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου