Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Να μην απελπίζεσαι


Ένας Αδελφός εξομολογήθηκε στον Αββά Σισώη: -Έπεσα, Πάτερ. Τι να κάνω τώρα; -Σήκω, του είπε με τη χαρακτηριστική του απλότητα ο Άγιος Γέροντας. -Σηκώθηκα, Αββά, μα πάλι έπεσα στην καταραμένη αμαρτία, ομολόγησε με θλίψη ο Αδελφός. -Και τι σ’ εμποδίζει να ξανασηκωθείς; -Ως πότε; Ρώτησε ο Αδελφός. -Έως ότου σε βρει ο θάνατος ή στην πτώση ή στην έγερση. Δεν είναι γραμμένο «όπου ευρώ σε εκεί και κρίνω σε»; Εξήγησε ο Γέροντας. Μόνο εύχου στον Θεό να βρεθείς την τελευταία σου στιγμή σηκωμένος με την αγία μετάνοια. www.enoriaka.gr

8 σχόλια:

  1. ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΠΩ ΕΝΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ!
    ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΕΣΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΣΗΚΩΘΕΙ;
    ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ;
    ΜΟΝΟ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΑΣ...ΑΜΗΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΣ ΔΟΞΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΠΟΤΕ,
    ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΞΑΝΑΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΜΕ.

    ΖΗ ΚΥΡΙΟΣ

    ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι, είναι αγαπητέ Γιώργο! Τίποτε δεν πρέπει να μας κάνει να απελπιζόμαστε, μια και "οὐδείς τέλειος, εἰ μὴ μόνον Θεός". Ας είμαστε αισιόδοξοι στη ζωή μας και να προσευχόμαστε, παίρνοντας δύναμη από τέτοια λόγια εμπνευσμένων πατέρων.
    Καλή κι ευλογημένη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με ταπείνωση να ξανασηκωνόμαστε και ο Θεός μας που μας αγαπάει τόσο πολύ δεν θα μας αφήσει..θα ευλογήσει την τελευταία μας στιγμή να μας βρεί μετανοημένους..

    Καλό βράδυ σε όλη την παρέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. dromeas είπε...

    Το μην πίπτει είναι για τους αγγέλους, το πίπτει για τους δαίμονες και το πίπτειν και εγειρεσθε για τους ανθρωπους.Μην απελπίζεσαι ανθρωποι είμαστε.

    Καλή σου μερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΡΗΝΗ Ζ.Κ Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙ είπε...

    Σωστα τα λές Ειρήνη.Είναι μεγαλο προσόν για τους ανθρωπους αν πεφτουν να ξανασηκώνονται και να ξανατενίζουν παλι τον Κυριο.

    Καλή σου μερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝΘΗ είπε...

    Την επλίδα μας σε όλες τις φασεις της ζωής μας ωφείλουμε να την έχουμε στον Χριστό και να μην απελπιζόμαστε για ότι αμαρτολό μας συμβαίνει.Αρκεί να αγωνιζόμαστε εναντα σε αυτόν.

    Καλη σου μερα Ανθή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ε.Π είπε...

    Ο Χριστός δεν ήρθε να καλέσει δικαίους αλλά αμαρτωλούς εις μετανοια γι' αυτό ας μην αποθαρυνόμαστε σε ότι μας συμβεί, ειδικά τωρα που είναι και καλοκαιρι....

    Καλό σου απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή