Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2010

Η κατάθλιψη διπλασιάζει τις πιθανότητες άνοιας


Η κατάθλιψη και η άνοια συνήθως συνυπάρχουν σύμφωνα με τους ειδικούς ερευνητές για πολλά χρόνια αλλά ακόμη δεν είναι σίγουρο πως η μια πάθηση οδηγεί οπωσδήποτε στην άλλη. Οι δύο νέες έρευνες που δημοσιεύονται στην American journal Neurology δείχνουν πως η κατάθλιψη υποδεικνύει πως οι πιθανότητες άνοιας είναι πιο αυξημένες δίχως όμως να είναι σε θέση οι επιστήμονες να εξηγήσουν την αιτία του φαινομένου αυτού.

Απαιτούνται εκτενέστερες έρευνες για να διαπιστωθεί η συσχέτιση μεταξύ των δύο παθήσεων, σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η φυσιολογία του εγκεφάλου, ο τρόπος ζωής και η κοινωνική ζωή του ατόμου ίσως επηρεάζουν αυξάνοντας τις πιθανότητες για την μια ή την άλλη πάθηση.

Η συγκεκριμένη έρευνα του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης δείχνει πως η κατάθλιψη σε νεαρή ηλικία μπορεί κατά πάσα πιθανότητα να οδηγήσει σε άνοια.

Για 17 συναπτά έτη παρακολούθησε η Δρ. Τζέιν Σαζίνσκι, η επικεφαλής της μελέτης αυτής, παρακολούθησε 949 ηλικιωμένους. Οι 164 από αυτούς έπαθαν άνοια ύστερα από χρόνια κατάθλιψης.


www.enet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου