Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Προβληματίζει η σύναξη των Σαηεντολόγων στη Μύκονο



ΤΟ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ «Κ.Ε.Φ.Ε.» ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΔΡΙΜΥΤΕΡΟ

tomΠέραν της οικονομικής κρίσεως, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει, σήμερα, η Ελληνική Κοινωνία, είναι τα ναρκωτικά. Ακόμη μεγαλύτερο, όμως, είναι τα ψυχοναρκωτικά.

Ήτοι, οι πάσης μορφής αιρέσεις – παραθρησκείες που ειδικά κατά τα τελευταία χρόνια έχουν διεισδύσει (και) στην Ελλάδα, όπου, κατά κανόνα, δρουν με τον μανδύα των φιλοσοφικών σωματείων, παρασύροντας χιλιάδες πολίτες, ειδικά νέους, στον χώρο του αποκρυφισμού, της μαγείας, του σατανισμού τελικά.

Ο στόχος των αιρετικών – παραθρησκευτικών αυτών ομάδων είναι αφ’ ενός η οικονομική εκμετάλλευσις των θυμάτων τους και αφ’ ετέρου η αλλοίωσις του εθνικού και θρησκευτικού φρονήματος των Ελλήνων.

Έτσι ώστε να καταστή ευκολότερη η ποδηγέτησις ενός λαού που ανέκαθεν αποτελούσε σοβαρό εμπόδιο στα πολιτικά και εν ταυτώ οικονομικά σχέδια σκοτεινών κέντρων του εξωτερικού, στην περιοχή.

Στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, οι ομάδες αυτές, έφθασαν και ξεπέρασαν τις 200, ενώ σήμερα υπερβαίνουν τις 600 και συνιστούν ακόμη σοβαρότερο κίνδυνο για την κοινωνία μας, από τη στιγμή που οι περισσότερες ενώνουν τις δυνάμεις τους εναντίον κάθε παράγοντος αντιστάσεως που ορθώνεται στο διάβα τους.

Η πιο μεγάλη από τις εν θέματι παραθρησκευτικές – αιρετικές ομάδες είναι αυτή της Σαηεντολογίας που κατ’ αρχήν εμφανίσθηκε στη χώρα μας υπό την επωνυμία Κέντρο Εφηρμοσμένης Φιλοσοφίας της Ελλάδος (ΚΕΦΕ), της οποίας ιδρυτής υπήρξε ο Ρον Χάμπαρντ, άτομο για το οποίο υπήρξαν επανειλημμένως καταδίκες από τα ποινικά δικαστήρια τόσον της Γαλλίας, όσον και της Γερμανίας, ενώ και η Σαηεντολογία αντιμετωπίσθηκε με τον ίδιο τρόπο.

kefeΤον Μάιο του 1995 η «εκκλησία» της Σαηεντολογίας που δρα στην Ελλάδα με την επωνυμία «ΚΕΦΕ» εντοπίζεται από τον δημοσιογράφο, εκδότη των εφημερίδων «Ελεύθερη Ώρα» - «Νέοι Άνθρωποι» και γενικό διευθυντή του τηλεοπτικού σταθμού «ΤΗΛΕΤΩΡΑ», Γρηγόρη Μιχαλόπουλο, που με συχνές – πυκνές τηλεοπτικές εκπομπές αποκαλύπτει τον σκοτεινό ρόλο των Σαηεντολόγων στη χώρα μας.

Ρόλος που δεν εντοπίζεται μόνον στη διάβρωσι της εθνικής – θρησκευτικής συνειδήσεως των Ελλήνων, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, αφού το «ΚΕΦΕ» κατορθώνει να προσηλυτίζει και πολιτικά πρόσωπα.

Ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος έρχεται αμέσως σε επαφή με τον π. Αντώνιο Αλεβιζόπουλο, στον οποίο είχε επισήμως ανατεθεί από την Εκκλησία μας η αντιμετώπισις των πάσης μορφής παραθρησκειών – αιρέσεων και από κοινού πλέον ρίχνονται στον αγώνα της αποκαλύψεως του ρόλου και των σχεδίων του «ΚΕΦΕ» στην Ελλάδα.

Στις σχετικές εκπομπές της «ΤΗΛΕΤΩΡΑ» ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος αλλά και ο γράφων εμφανίζουν μία ατέλειωτη σειρά συντριπτικών στοιχείων για τα θύματα του «ΚΕΦΕ», καλεί σε διεξοδική συζήτησι τον εκπρόσωπο του «ΚΕΦΕ» Ηλία Γρατσία, αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του (δήθεν) φιλοσοφικού αυτού σωματείου.

Ακολουθούν απανωτά δημοσιεύματα της «Ελεύθερης Ώρας» και των «Νέων Ανθρώπων», μεταξύ των οποίων και ένα άρθρο ζητώντας από τον Εισαγγελέα Αθηνών να παρέμβη.

Πράγματι, ο εισαγγελεύς Ιωάννης Αγγελής επεμβαίνει και η έρευνα για το Κ.Ε.Φ.Ε. και γενικότερα για τη Σαηεντολογία λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις. Μέχρι που ύστερα από πολλά στοιχεία που ανευρέθησαν στο κέντρο του «Κ.Ε.Φ.Ε.» στην Πατησίων 200, σταματά η δράσις του (για να επανέλθει αργότερα με άλλο μανδύα).

Πάντως, ο Εισαγγελεύς σταμάτησε τότε τη λειτουργία του διότι όπως διεπίστωσε το «σωματείο» αυτό άλλα έλεγε στο καταστατικό του και άλλα έπραττε, ενώ διεπιστώθησαν, κατά την έρευνα και πολλές αξιόποινες πράξεις.

Όπως ελέχθη, το «Κ.ΕΦ.Ε.» ναι μεν μπορεί να σταμάτησε τη λειτουργία του με τη συγκεκριμένη επωνυμία, μετά την παρέμβασι του Εισαγγελέως, πλην όμως εξακολουθεί και σήμερα να λειτουργεί με άλλον μανδύα.

Ήτοι, οι Σαηεντολόγοι και οι δοξασίες του ιδρυτού της Σαηεντολογίας Ρ. Χάμπαρντ θρησκευτικές (;) και φιλοσοφικές (;) «διδάσκονται» και σήμερα σε μία σειρά ευκολοπίστων, κυρίως, ΕΛλήνων.

Με στόχους, βεβαίως που, πάντοτε ,απάδουν της θρησκείας μας αλλά και της φιλοσοφίας των προγόνων μας.

Αφορμή του παρόντος στάθηκε η αναγγελθείσα σύναξη των Σαηεντολόγων, τις μέρες αυτές, στην Μύκονο, όπου παρίσταται και ο γνωστός ηθοποιός και γνωστός Σαηεντολόγος Τομ Κρουζ, προκειμένου, προφανώς, να λάβη έκτασι και δημοσιότητα το γεγονός.

Το αντικείμενο και οι στόχοι αυτής της σύναξης πρέπει να μας ενδιαφέρει καθ’ όσον ο γράφων πιστεύει ότι πρέπει να αφορά στα πλείστα όσα θύματα των Σαηεντολόγων στην χώρα μας, στα Βαλκάνια και παγκοσμίως. Όπως, επίσης, σε σχεδιασμούς οικονομικού, θρησκευτικού και πολιτικού επιπέδου στην περιοχή μας.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου