Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Αξιοκρατικοί...........διορισμοί!!!



Επειδή τα τηλεοπτικά κανάλια το έχουν ρίξει στις επαναλήψεις, λόγω καλοκαιριού, η καλύτερη πρόταση, που συνοδεύεται από πίτσα και μπίρα, είναι το σίριαλ της Βουλής. Ξαφνικά, όλοι έπεσαν από τα σύννεφα και έμειναν έκπληκτοι μπροστά στις αποκαλύψεις τόσο του Θ. Πάγκαλου όσο και της ΝΔ για τις προσλήψεις.

Αυτό που επί χρόνια συζητείται στα καφενεία και τους δρόμους για τις προσλήψεις φίλων και συγγενών στο Δημόσιο, σήμερα, εν μέσω ψήφισης του πιο σκληρού ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην ιστορία της χώρας, αποτελεί «αποκάλυψη» βόμβα και «ασκό του Αιόλου».

Ο βουλευτής της ΝΔ, Μιχάλης Χαλκίδης, καταθέτει ερώτηση με την οποία ζητά να γνωστοποιηθούν τα ονόματα όλων των υπαλλήλων της Βουλής, αλλά και η σχέση τους με βουλευτές, στελέχη και υπουργούς. Σε άλλη περίπτωση, θα ανέμενε κανείς με μεγάλη αγωνία την απάντηση, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι οι προσλήψεις των «δικών μας παιδιών» -στην κυριολεξία- έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλές δεκαετίες.

Δεν πέρασε μήνας από τότε που στον «Κίτρινο Τύπο» είχε αποκαλυφθεί ότι στο μουσείο της Ακρόπολης το μεγαλύτερο μέρος των υπαλλήλων κατάγεται από την εκλογική περιφέρεια του υπουργού Πολιτισμού και νυν αρχηγού της αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά.




Για τον ίδιο λόγο με τον Αντώνη Σαμαρά είχε «κατηγορηθεί» και η υφυπουργός Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη. Για προσλήψεις συμπατριωτών και πολιτικών της φίλων δηλαδή.

Απάντηση σε όλους εκείνους τους βουλευτές που σήμερα κόπτονται για τα ρουσφέτια έχει δώσει, εδώ και καιρό, η δικηγόρος Γεωργία Γρηγοροπούλου-Μουγιακού, η οποία είχε αποστείλει εξώδικο προς τη Βουλή σχετικά με τις προσλήψεις 232 υπαλλήλων. Στον πίνακα που ακολουθεί, φαίνεται με ποιων τις υπογραφές ή τις… συστάσεις προσελήφθησαν.





Το εξώδικο εστάλη τον Μάρτιο του 2010, αλλά, έως σήμερα, δεν έχει γίνει τίποτα. «Το έκανα γιατί είχα αγανακτήσει», λέει στη zougla.gr η κ. Γρηγοροπούλου-Μαγιάκου.




Κανένας από τους βουλευτές δε φαίνεται να αγανάκτησε, ούτε όταν βγήκε στη δημοσιότητα η λίστα με τους 232 υπαλλήλους-φίλους της Βουλής, ούτε όταν επί χρόνια στις τηλεοπτικές του εκπομπές ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος αποκάλυπτε τις ρουσφετολογικές προσλήψεις των «κολλητών» στο Δημόσιο.

Μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις που αποκαλύφθηκαν σε εκείνες τις εκπομπές είναι οι ακόλουθες:

1. Χ. Μαρκογιαννάκης: Ο συμπέθερός του διορίστηκε διοικητής του νοσοκομείου Χανίων επί Κακλαμάνη και η θητεία του ανανεώθηκε από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

2. Ν. Κεφαλογιάννης: Πρώτος εξάδελφός του διορίστηκε διοικητής υγειονομικής περιφέρειας Κρήτης το 2004.

3. Ι. Χωματάς: Η κόρη του διορίστηκε υποδιοικήτρια του μαιευτηρίου «Έλενα» στα 29 της και στα 32 της ανέλαβε τη διοίκηση.

Αυτές είναι λίγες από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις των συγγενών που διορίστηκαν στο Δημόσιο και δεν εξέπληξαν κανέναν, όταν ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Αυτές τις ημέρες φαίνεται ότι η καλή νεράιδα ακούμπησε με το μαγικό ραβδάκι της ευαισθησίας τους βουλευτές και όλοι άρχισαν να αποκαλύπτουν.

Και εισαγγελείς για τους διορισμούς

Μεγάλη έρευνα για παράνομες προσλήψεις επί ΝΔ σε δημόσιους οργανισμούς ξεκινούν τρεις εισαγγελείς.

Η πρώτη αφορά την εταιρεία «ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ Α.Ε», ύστερα από πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που απέστειλε στην Εισαγγελία ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος. Στο πόρισμα διαπιστώνεται σειρά παράνομων ενεργειών μεταξύ των οποίων προσλήψεις με αδιαφανή τρόπο, χωρίς προκήρυξη θέσεων και πρόσκληση ενδιαφέροντος. Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε, επίσης, και για τις προσλήψεις στην εταιρεία «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε», στην οποία, σύμφωνα με την έκθεση του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, προσελήφθησαν 139 άτομα, από το Μάρτιο του 2007 έως τον Οκτώβριο του 2009, ενώ προεκλογικά, μόνο μέσα σε μία εβδομάδα, από τις 29 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου του 2009, έγιναν 39 προσλήψεις.

Εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε και για τις προσλήψεις που έγιναν στον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου, όπου, προεκλογικά, στις 22 Σεπτεμβρίου του 2009 προσελήφθησαν 25 άτομα. Από την έρευνα που θα διενεργήσουν οι εισαγγελείς, θα διαπιστώσουν αν έχουν διαπραχθεί και από ποιους αξιόποινες πράξεις, όπως απιστία, παράβαση καθήκοντος κλπ.



www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου