Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Η Ελλάδα μπροστά στα μεγάλα γεγονότα! Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις επαληθεύουν τα προφητικά λόγια σοφών αγίων γερόντων




Του Διονύση Μακρή

Ο τόπος αυτός που λέγεται Ελλάδα ήταν και παραμένει πάντα η ευλογημένη γη του Χριστού. Ως εκ τούτου θα διαπιστώσετε καλοί μου Χριστιανοί πολύ σύντομα το πόσο έξω θα πέσουν στις δυσοίωνες προβλέψεις τους οι διάφορες Κασσάνδρες. Τα κάθε λογής κοράκια και οι κερδοσκόποι βύθισαν τη χώρα στην απόγνωση και απελπισία. Αλλά έρχονται καλές ημέρες γιατί ο Κύριός μας, όπως λέγει σοφός γέροντας ασκητής, «έστειλε ένα πακέτο με διάφορα δώρα για τον τόπο αυτό. Θα βρεθούν ορυκτέλαια και θα κάνουν τη χώρα να γίνει ένας Παράδεισος. Θα ανοίξουνε δουλειές για να μπορεί ο κόσμος να δουλέψει. Τώρα ο ουρανός δίνει πολλές λύσεις και πολλά δώρα».

Η αποστασία των Ελλήνων από τον τριαδικό Θεό θα λάβει τέλος και οι πρωτεργάτες αυτής αξιωματούχοι κυβερνώντες και μη αλλά και ψευτο-ηγεμόνες της σειράς θα ρεζιλευτούν σ’ ολάκερη την οικουμένη και θα έχουν το τέλος των καθεστώτων της αθεΐας (βλ. Ρωσία και Ρουμανία). Ας θυμηθούμε τα σοφά λόγια του οσίου γέροντα Αγιορείτη Παϊσίου που συνήθιζε να λέγει πως «από το κακό που επικρατεί σήμερα θα βγει μεγάλο καλό»!
Εκείνος, καλοί μου χριστιανοί θλιβόταν όταν έβλεπε ακόμη και πνευματικούς ηγέτες να θέτουν προτεραιότητα στη ζωή τους την προσωπική τακτοποίησή τους και να βάζουν σε δεύτερη μοίρα τα θέματα της πατρίδας. Όμως, ήταν πολύ αισιόδοξος γιατί έβλεπε πως η τιμωρία της αποστασίας των Ορθοδόξων Χριστιανών έφθασε στο τέλος της και πως το σχέδιο του Θεού εμπεριείχε πλέον την ενδυνάμωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε ολάκερη την Οικουμένη. Κεντρικός άξονας της επαναφοράς και επικράτησης της τριαδικής αλήθειας, σύμφωνα με όσα επεσήμανε τότε ο σοφός γέροντας θα είναι η Ορθόδοξη Ελλάδα μέσω της ανασύστασης ενός νέου ισχυρού Βυζαντίου. Και γι’ αυτό στεναχωριόταν που η πολιτική και θρησκευτική εξουσία του τόπου όχι μόνο δεν αντιλαμβανόταν τους κρυμμένους θησαυρούς που διέθετε αλλά αδυνατούσε, όπως και σήμερα να κατανοήσει που οδηγείται η όλη κατάσταση.
Σήμερα λοιπόν που τα λεγόμενα εθνικά ζητήματα βρίσκονται σε τραγική κατάσταση με τους Τούρκους από τη μία να απειλούν και να φοβερίζουν, να αμφισβητούν και να διεκδικούν και τους Σκοπιανούς από την άλλη, αυτά τα ανεμομαζώματα να επιδιώκουν να καταστήσουν το ψεύδος ως αλήθεια διεκδικώντας το όνομα της Μακεδονίας τα λόγια του γέροντα Παϊσίου αποτελούν ελπίδα και παρηγοριά.
«Οι Σκοπιανοί θέλουν όνομα, οι Τούρκοι και αυτοί θέλουν αλλά ο Θεός δεν θέλει. Γι’ αυτό θα βάλουμε γρήγορα το λάβαρο της Ορθοδοξίας να κυματίζει στην Αγία Σοφιά», βροντοφωνάζει γνωστός ασκητής γέροντας από το Παγγαίο Όρος ταυτίζοντας και τη δική του φωνή μ’ αυτή του γέροντα Παϊσίου. Μάλιστα επισημαίνει πως «η Τουρκία είναι χώρα χωρίς ιδανικά, χωρίς να έχει τη χάρη του Θεού, αφού πιστεύει στον Αλλάχ. Το Ισλάμ είναι ένα ψεύδος. Οι Τούρκοι ποτέ δεν θα μπορέσουν να πάρουν αυτό που θέλουν από την Ελλάδα. Η χώρα αυτή, η μικρή αλλά χριστιανική θα πάρει το στεφάνι της δόξης του Χριστού. Έρχονται καλές ημέρες»!
Οι ανωτέρω ρήσεις του ταυτίζονται με τα προφητικά λόγια του Αγιορείτη γέροντα, τα οποία οι νυν πολιτικές καταστάσεις έρχονται και επιβεβαιώνουν. Ο π. Παΐσιος συνέδεε την αρχή των ραγδαίων εξελίξεων στη γείτονα χώρα που θα επιφέρουν την οριστική διάλυση του τουρκικού κράτους και την διαγραφή του από το ιστορικό γίγνεσθαι με την ίδρυση του Κουρδικού κράτους.
Το 1991 έλεγε σε έναν τακτικό προσκυνητή στρατιώτη τότε από την Αλεξανδρούπολη, στον οποίο διέκρινε μία έντονη ανησυχία πως δεν πρέπει να στεναχωριέται και να φοβάται την Τουρκία. «Η Τουρκία θα διαλυθεί και μάλιστα θα την διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι. Στην Βοσνία θα γίνει μουσουλμανικό κράτος (εκείνη την εποχή δεν υπήρχε τέτοιο κράτος), αλλά το γεγονός αυτό θα στραφεί εναντίον τους , διότι κατά αντιστοιχία αυτού θα δημιουργηθεί αργότερα και κουρδικό κράτος μέσα στην καρδιά της. Οι Τούρκοι θα κάνουν μόνο μία πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Και εμάς θα μας πιάσει πείνα . Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, «θα πούμε το ψωμί ψωμάκι». Στην εύλογη απορία του Ανέστη, έτσι έλεγαν τον προσκυνητή από την Αλεξανδρούπολη για τον χρόνο που θα γίνουν αυτά ο γέροντας απάντησε: «Όταν θα ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης ) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Κοίταξε μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατέβουν οι Ρώσσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν θα βοηθήσουν εμάς. Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπιστούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη. Όμως θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι-εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσσία θα αρπάξει μέρη, όποτε θα πουν: «Δεν πάμε και εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;» Όλοι όμως, θα κυνηγούν την μερίδα του λέοντος. Έτσι θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο. Ο ελληνικός στρατός δεν θα πάρει μέρος σε αυτόν τον πόλεμο. Θα βγάλει η κυβέρνηση απόφαση να μην στείλει στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δεν θα πάρει μέρος. Γιατί, όποιος πάρει μέρος σε αυτόν τον πόλεμο, χάθηκε… Τότε, επειδή στην Ελλάδα ο κόσμος θα φοβηθεί, πολλοί θα στραφούν προς την Εκκλησία, προς τον Θεό και θα μετανοήσουν. Γι’ αυτό επειδή θα υπάρξει μετάνοια, δεν θα πάθουμε κακό οι Έλληνες. Ο Θεός θα λυπηθεί την Ελλάδα, επειδή ο κόσμος θα στραφεί προς την Εκκλησία, προς τον μοναχισμό και θα αρχίσουν να προσεύχονται...»
Η συζήτηση είχε πλέον ανάψει και ο Ανέστης αυθόρμητα ρώτησε για την Κωνσταντινούπολη. «Θα την δώσουν σε μας, όχι επειδή το θέλουν , αλλά επειδή αυτή η λύση θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων. Τότε θα το καταλάβουν αυτό», είπε ο γέροντας. Και πρόσθεσε: «Αυτά που σου λέω μην τα πεις σε κανέναν. Θα σε βγάλουν τρελό. Γιατί δεν είναι ώριμες οι συγκυρίες ακόμα. Τότε θα το καταλάβεις. Η διοίκηση της Πόλης, από μας, θα είναι και στρατιωτική και πολιτική»...

Η επαλήθευση των προφητειών

Από τις ραγδαίες εξελίξεις που διαπιστώνονται σήμερα στο ευρύτερο γεωπολιτικό χώρο μας, εύλογα αντιλαμβάνεται κανείς πως τα προφητικά λόγια των σοφών γερόντων έχουν αρχίσει να επαληθεύονται... Το Κουρδικό ζήτημα αναβίωσε με μία πρωτόγνωρη δυναμική που έχει αρχίσει να προβληματίζει την Άγκυρα. Μάλιστα σε μία απεγνωσμένη προσπάθειά της να εξαγάγει την εσωτερική κρίση που θα επιφέρει την de facto ίδρυση του Κουρδικού κράτους απειλεί την Ελλάδα αμφισβητώντας την υφαλοκρηπίδα και την αιγιαλίτιδα ζώνη...
Το χαρακτηριστικό πρόσφατο απόσπασμα από την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» που παραθέτουμε δεικνύει πλέον με σαφήνεια πως βρισκόμαστε στο χρόνο ολοκλήρωσης του σχεδίου του τριαδικού Θεού.
«Το «Τσεσμέ» έκανε και χθες βόλτα στα διεθνή ύδατα του βορείου Αιγαίου, ενώ το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών θέτει θέμα συνολικής διευθέτησης της υφαλοκρηπίδας. Με αυτήν την ανακοίνωση η Τουρκία θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν έχει υφαλοκρηπίδα πέραν των 6 ν.μ. χωρικών υδάτων της και επομένως το υπόλοιπο τμήμα της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου -και όχι μόνον τα τμήματα με τις παρακείμενες ελληνικές και τουρκικές ακτές- είναι προς «ρύθμιση» και «οριοθέτηση». Προς τούτο, άλλωστε, η Άγκυρα «ξεθάβει» το Πρωτόκολλο της Βέρνης του 1976 (αναβαθμίζοντάς το σε Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας) για να ισχυριστεί ότι πέραν των χωρικών υδάτων και οι δυό χώρες δεν μπορούν να προβαίνουν σε σεισμικές έρευνες. Πρόκειται για ακόμα μία απόπειρα της Άγκυρας -σε χαλεπούς καιρούς οικονομικά για την Ελλάδα- να υποστηρίξει (και πάλι εμπράκτως) ότι θέλει να προχωρήσει σε «συνολική» διευθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο, περιορίζοντας την ελληνική δικαιοδοσία μόνον στα 6 ν. μ., θέτοντας δηλαδή σε πλήρη αμφισβήτηση και τμήματα της υφαλοκρηπίδας ακόμα και ανάμεσα σε ελληνικά νησιά (π.χ. μεταξύ Θάσου και Σαμοθράκης στο Β. Αιγαίο) και όχι μόνον ανάμεσα σε ελληνικές και τουρκικές ακτές στο Αιγαίο (π.χ. ανάμεσα στη Σαμοθράκη και τις τουρκικές ακτές)...».
Την ίδια στιγμή ο Τούρκος Επιτελάρχης προβαίνει σε σκληρές φράσεις προς το πολιτικό Κουρδικό κόμμα κατηγορώντας το πως υποθάλπει τις ένοπλες συγκρούσεις και πως παρακινεί τους κουρδικής καταγωγής 53 δημάρχους να διακηρύξουν την ανεξαρτησία τους...
Η ελληνική κυβέρνηση εν μέσω οικονομικής κρίσης αλλά και απουσίας διπλωματικής εμπειρίας παρουσιάζεται ανήμπορη να παρακολουθήσει τα τεκταινόμενα και αναλίσκεται σε επιβαλλόμενα από κοράκια μνημόνια διεθνούς υποβάθμισής της... Το παρήγορο είναι πως φαίνεται πλέον να κινείται δειλά –δειλά προς την εκμετάλλευση των πλουσίων κοιτασμάτων που διαθέτει ιδρύοντας το νομικό πλαίσιο που απαιτείται!
Η Ρωσσία από την άλλη έπεσε στην παγίδα της Ουάσιγκτον πιστεύοντας πως θα πετύχει διέξοδο στη Μεσόγειο μέσω της συνεργασίας της με την Τουρκία. Η Μόσχα δεν κατανόησε πως όλο αυτό το διπλωματικό άνοιγμα του Ενρτογάν ήταν ένα παιχνίδι που αποσκοπούσε στη ματαίωση του προβλεπόμενου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Μπουργκάς –Αλεξανδρούπολη, η οποία επιτεύχθηκε τελικά μέσω της Βουλγαρικής κυβέρνησης! Έτσι η φιλο-Αμερικανοί Έλληνες κυβερνώντες απέφυγαν να κατηγορηθούν ότι ήταν εκείνοι που ματαίωσαν το σπουδαίο αυτό έργο, κάτι που ψιθυριζόταν ευρέως από την πρώτη στιγμή ανάληψης της παρούσας κυβέρνησης.
Από την άλλη οι Σκοπιανοί παρουσιάζονται όσο ποτέ άλλοτε προκλητικοί και επιδιώκουν να κλείσουν το θέμα του ονόματος τώρα που το διεθνές κύρος της χώρας βρίσκεται στο ναδίρ, λόγω των βλακωδέστατων χειρισμών των κυβερνώντων.
Κοντά στα μεγάλα γεγονότα
Κατόπιν αυτών ουδείς πλέον δύναται να αμφισβητήσει πως είμαστε, όπως λέγει και γέροντας από τα Άγραφα όρη πολύ κοντά στα μεγάλα γεγονότα και τις μεγάλες ανατροπές. Ήδη αυτά διαλαλεί ο ουρανός και παιανίζουν οι άγγελοι. Τα εντάσσουν μάλιστα σε μία εκστρατεία κατήχησης από διάφορες αποστολές που αποσκοπεί στην εξάπλωση της χριστιανικής ορθόδοξης πίστεως. Ο τριαδικός Θεός, όπως λέγει ο γέροντας από το Παγγαίο όρος θέλει να βάλει φραγμούς πια στα πολλά τερτίπια του Σατάν. Γι’ αυτό μας προτρέπει να γίνουμε όλοι αλιείς για να ανθίσει η δόξα του ουρανού. Ο Χριστιανός, πρέπει να έχει πάντα το μυαλό του κοντά στον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Σε ότι αφορά το Σκοπιανό ο ταπεινός γέροντας ασκητής υποστηρίζει ότι, «όσο και να πασχίζουν οι Σκοπιανοί να πατήσουν πόδι στην Ελλάδα με το δήθεν όνομα της Μακεδονίας δεν θα το πάρουν, γιατί αυτοί δεν είναι Έλληνες, είναι ανεμομαζώματα. «Η χαρά μου- επισημαίνει τέλος -είναι μεγάλη που ο τόπος θα πάρει πάλι ζωντάνια με την επέμβαση του ουρανού. Ο Χριστός θα την κάνει πάλι διαμάντι για να μιλούν όλοι γι’ αυτήν. Χριστέ μου θα φωνάζουν τα πλήθη, μας λυπήθηκες και μας έδωσες πάλι ζωή. Ο Παράκλητος τελειώνει το έργο Του»!

φωτ. Ο γέροντας Παϊσιος

Συντάκτης: Δ.ΜΑΚΡΗΣ
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2010

www.orthodoxia.gr

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Γιώργο, έχω διαβάσει εδώ και λίγο καιρό αυτές τις προφητείες. Μόνο μέσα στους κόλπους της εκκλησίας βρίσκει ένας άνθρωπος τη γαλήνη του. Το πιο σημαντικό όμως είναι να μη χάσει την ψυχή του!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΘΗ είπε...

    Ανθή οι προφητείες είναι να μας αφυπνίζουν απο τον λυθαργο των παθών μας και να μας ξεβολευουν.Το αν πραγματοποιηθούν είναι αλλουνού θέμα.

    Καλο σου βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή