Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Οι μεγάλοι γοφοί... επηρεάζουν τη μνήμη




Το σχήμα του γυναικείου σώματος μπορεί τελικά να επηρεάζει την κατάσταση της μνήμης του ατόμου.

Αν και τα επιπλέον κιλά οπουδήποτε έχουν επιπτώσεις στις νοητικές ικανότητες των μεγαλύτερων σε ηλικία γυναικών, όταν αυτά συγκεντρώνονται στους γοφούς, τότε τα πράγματα είναι μάλλον χειρότερα όσον αφορά την κατάσταση της μνήμης.

Σύμφωνα με τους αμερικανούς επιστήμονες που πραγματοποίησαν την έρευνα, οι γυναίκες των οποίων το σώμα θυμίζει μήλο, το βάρος τους δηλαδή είναι κατανεμημένο σε μεγάλη έκταση, τα πηγαίνουν καλύτερα στα γνωσιακά τεστ σε σύγκριση με τις γυναίκες, το σώμα των οποίων παραπέμπει σε ... αχλάδι-έχουν δηλαδή μεγάλους γοφούς.

Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το πάχος γύρω από τη μέση αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών ασθενειών, διαβήτη και καρκίνου.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Northwestern και την έρευνα που δημοσιεύουν στην επιθεώρηση Journal of the American Geriatrics Society, τα συμπεράσματά τους επιβεβαιώνουν πόσο σημαντικό είναι να διατηρείτε το βάρος σε υγιή επίπεδα τόσο για τον οργανισμό όσο και για την νοητική κατάσταση.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 8.745 γυναίκες, που είχαν περάσει το στάδιο της εμμηνόπαυσης, από 65 ως 79 ετών.

Σύμφωνα με τους ειδικούς που κλήθηκαν να ερμηνεύσουν τα αποτελέσματα της έρευνας, διαφορετικά είδη λίπους απελευθερώνουν και διαφορετικές ορμόνες στον οργανισμό, οι επιπτώσεις των οποίων ποικίλουν, μεταξύ άλλων, στην πίεση ή στην αντίσταση στην ινσουλίνη.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά για το σχήμα του σώματος που έχουμε, μπορούμε όμως να κάνουμε πολλά για το βάρος μας», επισήμανε η Ρεμπέκα Γουντ του Ερευνητικού Κέντρου για το Αλτσχάιμερ.


www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου