Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Δεκάδες νεκροί από... βελονισμό!!!
Επιμέλεια: Γιάννης Δεβετζόγλου, gdevetzoglou@dolnet.gr

Δεκάδες άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από κακή εφαρμογή μεθόδων βελονισμού, αναφέρει βρετανική μελέτη, ενώ καλούνται όλοι οι εναλλακτικοί γιατροί της χώρας να περάσουν συμπληρωματική, αυστηρή εκπαίδευση.

Ογδόντα έξι άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία 45 χρόνια, επειδή οι γιατροί δεν είχαν τη σωστή εκπαίδευση, υποστηρίζει νέα μελέτη.

Μάλιστα, νεκροτομές που έγιναν σε άτομα που είχαν αποβιώσει λίγο καιρό αφότου είχαν υποβληθεί σε βελονισμό, έδειξε ότι είχαν διάτρητους πνεύμονες και καρδιά, κατεστραμμένες αρτηρίες και συκώτι, νευρολογικές αλλοιώσεις, αιμορραγίες κ.ά.

Όλα αυτά, σύμφωνα με τη μελέτη, οφείλονται είτε στο ότι δεν τοποθετούσαν σωστά και στα κατάλληλα σημεία της βελόνες, είτε λόγω κακής αποστείρωσης.

Η ηλικία αυτών που έχασαν τη ζωή τους από βελονισμό ήταν από 26 έως 82 ετών, ενώ η συχνότερη αιτία θανάτου ήταν ο πνευμονοθώρακας, που προκαλείται από ρήξη πνεύμονα όταν η βελόνα επιτρέπει να περάσει αέρας από τη μεμβράνη που διαχωρίζει το θώρακα από τα τοιχώματα του στήθους.

Ο καθηγητής εναλλακτικής ιατρικής Έτζαρντ Έρνστ από την Ιατρική Σχολή της Peninsula στο Έξετερ, σχολίασε πως «οι θάνατοι που έχουν καταγραφεί είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου», και ζήτησε να γίνει πιο αυστηρή και πλήρης η εκπαίδευση των βελονιστών, ώστε στο μέλλον να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση International Journal of Risk and Safety in Medicine.www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου