Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ισόβια σε 15χρονο επειδή σκότωσε τον βιαστή της φίλης του



181110-xeiropedesΗ αθώωση του φαίνεται δεν ήταν αρκετή. Έτσι, μετά από αυτή πήρε τηλέφωνο στο σπίτι των θυμάτων του και τα κορόιδευε. Ο λόγος για έναν 45χρονο, ο οποίος είχε βιάσει δύο κοριτσάκια - αδέλφια- 15 και 16 χρονών αντιστοίχως. Όταν η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο και αφού μόνο το ένα κοριτσάκι βρήκε το σθένος να καταθέσει, αθωώθηκε λόγω... ελλιπών στοιχείων. Αμέσως μετά και αφού επέστρεψε σπίτι του, πήρε τηλέφωνο στο σπίτι της οικογένειας των θυμάτων και τους έκανε και... πλάκα. Αυτή του η κίνηση όμως του κόστισε την ζωή του, καθώς το 15χρονο κοριτσάκι μαζί με έναν φίλο του αντίστοιχης ηλικίας τον βρήκαν αμέσως μετά και τον μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου.
Ακολούθως συνελλήφθησαν και η δικαιοσύνη που αθώωσε τον βιαστή, φρόντισε να καταστρέψει την ζωή των δύο παιδιών, καταδικάζοντας σε .. ισόβια τον 15χρονο, με την αιτιολογία της σκληρής εγκληματικής συμπεριφοράς, ενώ το θύμα του βιασμού τιμωρήθηκε με έξι χρόνια φυλάκιση.
Αναρωτιέται κανείς ποιός φταίει περισσότερο γι' αυτή την ιστορία που κατέστρεψε δύο δεκαπεντάχρονα παιδιά. Ο βιαστής ή το δικαστικό σύστημα που τον άφησε ελεύθερο. Πόσο μάλλον δε, όταν είναι αποδεδειγμένο ότι οι δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων, έχουν την τάση να επαναλαμβάνουν τα εγκλήματα τους. Και με δεδομένο ότι τους βιασμούς τους καταγγέλουν ελάχιστα θύματα, αναρωτιόμαστε πόσες ακόμη ζωές έχουν καταστραφεί από τις αθωώσεις ανθρώπων σαν και αυτού. Αλλά βλέπετε, υπάρχουν και οι... ανθρωπιστές, οι οποίοι πάντα ασχολούνται με τα δικαιώματα του θύτη και ποτέ του θύματος!


www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου