Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Κοπάνα λόγω… στρες



Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το βρετανικό Iνστιτούτο Ψυχικής Υγείας «Mind», ένας στους πέντε εργαζομένους κάνει κοπάνα από τη δουλειά εξαιτίας του στρες, προφασιζόμενος όμως λόγους ασθένειας.

Η μελέτη αναφέρει ότι το στρες που είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο ο εργαζόμενος επιθυμεί να λείψει από την εργασία του αποτελεί ταμπού, με αποτέλεσμα έκαστος να σκαρφίζεται διάφορες δικαιολογίες.

Επτά στους δέκα από τους εργαζομένους που την έχουν κοπανήσει από τη δουλειά λόγω άγχους θα επιθυμούσαν να συζητήσουν αυτό το πρόβλημα με τον εργοδότη τους, ενώ το 1/3 θα ήθελε ο προϊστάμενος να κάνει το «πρώτο βήμα» για αυτή την κουβέντα, όταν τα πρώτα «σημάδια» στρες γίνονται εμφανή.

«Εκατομμύρια άνθρωποι βιώνουν ''κρίσεις'' άγχους, τις οποίες όμως δεν δύνανται να διαχειριστούν στην εργασία τους. Το γεγονός ότι τόσοι πολλοί αναγκάζονται να πουν ψέματα, παρά να βρουν τη λύση του προβλήματός τους, θα έπρεπε να απασχολεί σημαντικά τις διοικήσεις των επιχειρήσεων» εξηγεί ο Paul Farmer, υπεύθυνος του «Mind».

«Αν οι εργαζόμενοι δεν είναι ειλικρινείς με την πίεση που νιώθουν στο εργασιακό περιβάλλον, είναι δυνατό να μειωθεί η απόδοσή τους στη δουλειά και να έχουν τάσεις φυγής» σημειώνει ο ίδιος.

Η έρευνα του «Mind» αποκαλύπτει ότι μεγάλο μέρος των εργαζομένων -ποσοστό 62% των ερωτηθέντων- αισθάνεται ότι ο εργοδότης του δεν κάνει και πολλά για την επικράτηση «ανθρώπινης ατμόσφαιρας» στον εργασιακό χώρο.

«Το στρες είναι λέξη ταμπού σε πολλές δουλειές, αλλά το να προσποιούμαστε ότι δεν υφίσταται το πρόβλημα μόνο προς το χειρότερο μπορεί να οδηγήσει τα πράγματα» προσθέτει ο Paul Farmer.

Το TOP 5 των ψεμάτων που λένε οι εργαζόμενοι λόγω στρες:

Στομαχική διαταραχή 36%
Κρύωμα 13%
Πονοκέφαλος 12%
Ραντεβού σε ιατρείο 6%
Πόνος στην πλάτη 5%


www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου