Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ερχεται ο "Μεγάλος Αδελφός"



Toυ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ

Το "χάραγμα του θηρίου" ή αλλιώς το σημάδι του "αντίχριστου", κατά τους χριστιανούς ζηλωτές, θα αντικαταστήσει από το 2011 την Αστυνομική Ταυτότητα και θα χρησιμοποιείται σε όλες τις συναλλαγές μας με το ελληνικό κράτος.
Πρόκειται για μια κάρτα στο μέγεθος και τη μορφή της πιστωτικής, στο μικροτσιπ της οποίας θα εμπεριέχονται όλα τα προσωπικά και μη δεδομένα μας.
Από το ΑΦΜ και τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, μέχρι και το ιατρικό ιστορικό μας (τυχόν χρόνια ασθένεια, ομάδα αίματος κ.λπ.). Επιπλέον η κάρτα θα φέρει και "ηλεκτρονική υπογραφή" και τα στοιχεία του κατόχου της θ’ αναγράφονται και με λατινικούς χαρακτήρες ώστε να χρησιμοποιείται και ως διαβατήριο.
Σε απλά ελληνικά έφτασε ο «μεγάλος αδελφός», αφού ακόμη και η εισαγωγή μας στα νοσοκομεία και η συνταγογράφηση των φαρμάκων θα γίνεται με τη χρήση της.
Οσο για τη χορήγησή της και τη διασταύρωση των δηλωθέντων στοιχείων θα την αναλάβει, κατά πάσα πιθανότητα, η Διεύθυνση Διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Προς το παρόν το θέμα της "κάρτας του πολίτη" -έτσι θα αποκαλείται- έχει τεθεί από χθες μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου σε δημόσια διαβούλευση προκειμένου να κατατεθούν οι όποιες αντίθετες απόψεις και να συζητηθούν οι γόνιμες προτάσεις.
Η καθιέρωση της συγκεκριμένης κάρτας, που αποφασίστηκε σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, αναμένεται να ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων από χριστιανικές και όχι μόνο οργανώσεις.
Υπενθυμίζουμε ότι στο παρελθόν με αφορμή την πρόθεση του υπουργείου Εσωτερικών να θεσπιστεί για όλους τους πολίτες ο Ενιαίος Κώδικας Αριθμός Μητρώων (ΕΚΑΜ), χιλιάδες πιστοί είχαν πολιορκήσει τη Βουλή ενώ δεν έλειψαν τα επεισόδια.
Ηδη οι πρώτες αντιδράσεις από πλευράς Εκκλησίας ήρθαν από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο, που από άμβωνος αναρωτήθηκε «τι θα γίνει αν χάσουμε την κάρτα.
Ο ηλεκτρονικός σχηματισμός θα γίνει επί του δέρματός μας». Οσο για την Ιερά Σύνοδο, αυτή τηρεί στάση αναμονής, παρά το γεγονός ότι πολλά μέλη της θεωρούν ότι παραβιάζονται οι θρησκευτικές και προσωπικές ελευθερίες με την έλευση της κάρτας.
Σύμφωνα, πάντως, με τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Ραγκούση, τα στοιχεία που θα αποτυπωθούν στην κάρτα θα προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα.
Με ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία θα κρίνει και τη θέση της Εκκλησίας αλλά και ορισμένων κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Το βέβαιο είναι ότι η κεντρική βάση δεδομένων που θα εγκατασταθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα μπορεί να γνωρίζει, ανά πάσα στιγμή, τα "προσωπικά" μας ακόμη και τα πιο μυστικά (π.χ. αν πάσχει κάποιος από διαβήτη).
Ολες οι συναλλαγές του πολίτη με το κράτος και υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα θα καταγράφονται στο πλινθίο που φέρει η κάρτα, ενώ, προαιρετικά μεν στην αρχή, θα προσφέρεται η δυνατότητα ψηφιακής αυθεντικοποίησης κατά τη χρήση της ηλεκτρονικής διαδικασίας.
Πλήρες φακέλωμα δηλαδή!


www.adesmeytos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου