Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

«Συνεχίζουμε την πορεία μας»Φέρνοντας την καρτα του Πολίτη, το Χάραγμα του Αντιχρήστου και τον διωγμό της Ορθ.Εκκλησίας.....Συγχαρητίρια Νεοέλληνες...


Γιώργος Παπανδρέου

Συνεχίζουμε την πορεία μας, για να ολοκληρώσουμε το έργο μας, τόνισε ο πρωθυπουργός κλείνοντας το θέμα των πρόωρων εκλογών.

Στις δηλώσεις του μετά την εκτίμηση του οριστικού αποτελέσματος, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι μπροστά μας έχουμε μεγάλες προτεραιότητες, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη συστράτευσης όλων.

«Με αυτές τις εκλογές κάναμε το πρώτο βήμα της μεγαλύτερης αποκέντρωσης των εξουσιών» ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι ανέλαβε το τιμόνι της χώρας στην πλέον δύσκολη περίοδο στην ιστορία της χώρας.

«Όλοι θυσιάσαμε κάτι από τη ζωή μας, για να εξασφαλίσουμε το μείζον: τη συνέχεια της χώρας, το δικαίωμα στην ελπίδα» τόνισε.

«Καταφέραμε να διαψεύσουμε όσους έλεγαν ότι η χώρα δεν έχει μέλλον» συνέχισε, λέγοντας ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί.


Όσους συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία ευχαρίστησε ο Γιώργος Παπανδρέου από το Μέγαρο Μαξίμου. «Σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα της μεγαλύτερης αποκέντρωσης εξουσιών που έχει κάνει κυβέρνηση προς την τοπική κοινωνία», συμπλήρωσε τονίζοντας την αξία του «Καλλικράτη».

«Ανέλαβα το τιμόνι της χώρας την πιο δύσκολη στιγμή», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η προσπάθεια «είναι εθνική». «Κάθε συμπολίτης μας χρειάστηκε να θυσιάσει κάτι από τη ζωή του για να διασφαλίσει τη συνέχειά μας ως κράτος, το μέλλον των παιδιών μας», επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου.

«Αυτή τη χρονιά καταφέραμε να διαψεύσουμε όσους θεωρούσαν ότι η χώρα δεν έχει μέλλον. Ξέρουμε ότι η αλλαγή δεν είναι εύκολη διαδικασία αλλά γι’ αυτή την αλλαγή μας έφερε ο ελληνικός λαός στην εξουσία ένα χρόνο πριν. Αυτή την αλλαγή ζητά και σήμερα», σημείωσε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της πρώτης φάσης των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Από αύριο συνεχίζουμε τη δουλειά μας», είπε τονίζοντας ότι η κυβέρνηση μένει προσηλωμένη στο να δημιουργήσει μια οικονομία βιώσιμη που «θα μας επιτρέπει να ορίζουμε εμείς τις τύχες μας», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια της δήλωσής του ο πρωθυπουργός σχολίασε την κατάρρευση της οικονομικής πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ επεσήμανε ότι η χώρα χρειαζόταν επειγόντως αλλαγή κατεύθυνσης.

«Τώρα πρέπει να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια. Μπροστά μας έχουμε πολύ μεγάλες προκλήσεις. Πρέπει να μπορέσουμε να εγγυηθούμε ότι η νέα γενιά της χώρας μας θα αισθανθεί περήφανη για την πατρίδα μας. Πρέπει να διασφαλίσουμε ένα δίχτυ ασφαλείας για όλους αλλά κυρίως για τους πιο αδύναμους», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να μπει τάξη στα δημόσια οικονομικά, να μειωθούν τα ελλείμματα και να γίνουν αλλαγές στο δημόσιο τομέα ώστε οι δημόσιες υπηρεσίες να παράγουν «υπηρεσίες για τον πολίτη και όχι ελλείμματα», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να αλλάξουμε το κράτος ώστε να λειτουργήσει προς το συμφέρον του πολίτη», σημείωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι υπάρχει σχέδιο για την επίτευξη αυτού του στόχου αλλά «εύκολος δρόμος δεν υπάρχει».

«Στόχος είναι το 2011 να είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης και το 2013 να είναι η χρονιά που θα έχουμε απαλλαγεί από το μνημόνιο», επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου.


Η αποχή πρέπει να μας προβληματίσει

Σε όσους απείχαν από την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, ο πρωθυπουργός έστειλε το εξής μήνυμα : «Σήμερα κάνουμε μια προσπάθεια να αλλάξουμε την Ελλάδα. Να αλλάξουμε όλα τα κακώς κείμενα. Χρέος μας είναι να πείσουμε και τους πιο δύσπιστους συμπολίτες μας. Σε αυτή την προσπάθεια χρειάζονται όλοι. Από αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Η ενεργή συμμετοχή όλων είναι προϋπόθεση για να φτιάξουμε μια πιο δίκαιη, διαφανή Ελλάδα».

«Όλοι μπορούν και πρέπει δημιουργικά να συμβάλουν στον αγώνα για να φύγουμε από την κρίση», ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι πρέπει όλοι να κατανοήσουν πως «δε χωρούν μικροκομματικές λογικές».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε όλους του Έλληνες να πάρουν ενεργά μέρος στον επικείμενο αγώνα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια επαναχωρήσεων. Με την έκφραση «Εμείς προχωράμε δε σταματάμε», ολοκλήρωσε τη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.


http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=365638&dt=07/11/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου