Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010

Η δίαιτα του… γραφείουΗ αλήθεια είναι ότι το εργασιακό ωράριο δεν είναι ιδανικό για να τηρείτε κατά γράμμα μια ισορροπημένη διατροφή. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθειά σας να απαλλαγείτε από το περιττό βάρος.

Υπάρχουν, λοιπόν, εναλλακτικές λύσεις που μπορεί να βοηθήσουν να προσαρμόσετε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής στις συνθήκες της καθημερινότητάς σας.

1.Ξεκινήστε με ένα καλό πρωινό

Η μη πρόσληψη πρωινού σχετίζεται με αυξημένη κατανάλωση κορεσμένου λίπους και συνεπώς πολλών θερμίδων την υπόλοιπη μέρα. Αρχίστε, λοιπόν, τη μέρα σας με ένα ποτήρι ημι-αποβουτυρωμένο γάλα, λίγο ψωμί ολικής άλεσης με λίγο τυρί χαμηλών λιπαρών ή μαργαρίνη και μέλι. Εναλλακτικά, προτιμήστε γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με μέλι και ξηρούς καρπούς.

2. Συνεχίστε μ' ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα ή σνακ

Σας δίνει άμεσα ενέργεια και σας εφοδιάζει με τις απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, για να αντεπεξέλθετε στις επαγγελματικές απαιτήσεις σας. Προτείνω ένα τοστ με ψωμί ολικής άλεσης χωρίς λιπαρές σάλτσες, μία σπιτική σπανακόπιτα ή ακόμα και γιαούρτι άπαχο με σταφίδες και αμύγδαλα.

3.Καταναλώστε το κύριο γεύμα το απόγευμα στο σπίτι

Προτιμήστε κάτι ελαφρύ ή ένα σνακ για βραδινό, όπως ένα φρούτο ή μία φρυγανιά με τυρί cottage.

Αξίζει να επισημανθεί ότι, για να τρώτε ισορροπημένα στον χώρο εργασίας σας, θα πρέπει να βρίσκεστε σε ψυχική ηρεμία.

Πώς θα τα καταφέρετε: Αφιερώστε 15 έως 20 λεπτά στο ελαφρύ σας γεύμα. Κλείστε το κινητό σας, μη μιλάτε για τη δουλειά σας και αποφύγετε να τρώτε στο γραφείο σας. Με αυτό τον τρόπο βοηθάτε τη διαδικασία της πέψης και ικανοποιείτε καλύτερα το αίσθημα του κορεσμού, ώστε να μη νιώθετε ότι πεινάτε υπερβολικά, όταν επιστρέφετε το απόγευμα στο σπίτι.

Θυμηθείτε! Για να τροποποιήσετε προς το καλύτερο τις διατροφικές σας συνήθειες, πρέπει να τις θέσετε ως προτεραιότητα.

Πηγή: preventionmag.gr
www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου