Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Βλάπτει ο αποκλειστικός θηλασμός





Επιβλαβής για το μωρό μπορεί να αποβεί ο αποκλειστικός θηλασμός το πρώτο εξάμηνο. Από το 2001 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είχε συμβουλεύσει επίσημα τις μητέρες σε όλον τον κόσμο να θηλάζουν τα μωρά τους αποκλειστικά για έξι μήνες, αντίληψη την οποία έρχεται να αμφισβητήσει νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.


Ο απογαλακτισμός θα πρέπει να ξεκινά αρκετά πριν από το εξάμηνο, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα
Ο απογαλακτισμός θα πρέπει να ξεκινά αρκετά πριν από το εξάμηνο, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα

Οι ερευνητές, υπό την παιδίατρο Μέρι Φιούτρελ του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού του University College του Λονδίνου (UCL), υποστηρίζουν ότι ο αποκλειστικός θηλασμός για τόσους μήνες μπορεί να βλάψει το νήπιο και δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους τέσσερις μήνες το πολύ και ο απογαλακτισμός θα πρέπει να ξεκινά αρκετά πριν από το εξάμηνο.

Στερεά τροφή
Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στη επιθεώρηση «British Medical Journal», τα νήπια θα πρέπει να λαμβάνουν και άλλη στερεά τροφή (ακόμα και κρέας), εκτός από το μητρικό γάλα, πριν από τους έξι μήνες.

Οπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, εάν ο απογαλακτισμός καθυστερήσει, το νήπιο διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο τροφικών αλλεργιών και έλλειψης σιδήρου, ενώ μπορεί να υποφέρει από περισσότερους πόνους στην κοιλιά.

Οι ερευνητές, οι οποίοι προέρχονται από διάφορα παιδιατρικά πανεπιστημιακά ινστιτούτα της «γηραιάς Αλβιόνας», σημείωσαν ότι συμφωνούν με τις οδηγίες του ΠΟΥ, όμως μόνο για την περίπτωση των αναπτυσσόμενων χωρών, όπου η πρόσβαση σε καθαρό νερό και ασφαλή τροφή είναι περιορισμένη.



www.ethnos.gr

1 σχόλιο:

  1. Θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με την έρευνα που αναρτήσατε στην σελίδα σας http://serafeimtousarof.blogspot.com/2011/01/blog-post_4790.html
    ότι δεν αναφέρεται πουθενά ότι στην συγκεκριμένη ''έρευνα'' συμμετείχαν ''ερευνητές'' οι οποίοι είχαν άμεση/έμμεση σχέση με εταιρείες που παρασκευάζουν γάλα σε σκόνη ή παιδικά τρόφιμα!! Κάτι το οποίο δεν ξέρω κατά πόσο διασφαλίζει την αξιοπιστία της συγκεκριμένης έρευνας...
    Επίσης να σας ενημερώσω ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έβγαλε επίσημη ανακοίνωση-απάντηση στην συγκεκριμένη έρευνα, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ http://www.who.int/mediacentre/news/statements/2011/breastfeeding_20110115/en/index.html και αναφέρει κατηγορηματικά ότι ο αποκλειστικός μητρικός θηλασμός είναι ότι καλύτερο για τα βρέφη σε ολόκληρο τον κόσμο..
    Έλληνας παιδίατρος –πιστοποιημένος σε θέματα γαλουχίας δίνει επίσης την δική του απάντηση στην περίφημη ΄΄έρευνα’’ εδώ http://www.mitrikosthilasmos.com/2011/01/blog-post_20.html .
    Σας παραθέτω αυτά τα στοιχεία καθώς ο μητρικός θηλασμός είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και απρόσεχτοι χειρισμοί, λόγω άγνοιας του θέματος, μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση στις μητέρες που θηλάζουν ή επιθυμούν να θηλάσουν.
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες ώστε να ενημερωθούν οι αναγνώστες σας για την επίσημη ανακοίνωση του ΠΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή