Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Αντρες αλλεργικοί στο κρεβάτι


Συμπτώματα ανάλογα της γρίπης, όπως πυρετός, καταρροή και υπερβολικό αίσθημα κόπωσης αμέσως μετά την εκσπερμάτιση μπορεί να οφείλονται σε αλλεργία την οποία μπορεί να προκαλέσει σε έναν άνδρα το ίδιο του το σπέρμα.

Αν ένας άντρας εμφανίσει αμέσως μετά την εκσπερμάτωση, συμπτώματα τύπου γρίπης, όπως πυρετό, καταρροή από την μύτη, υπερβολικό αίσθημα κόπωσης, τότε πιθανότατα πάσχει από το «σύνδρομο μετα-οργασμικής ασθένειας».


Αντρες αλλεργικοί στο κρεβάτι

Σύμφωνα με μια νέα ολλανδική επιστημονική μελέτη, το σύμδρομο αυτό προκαλείται από αλλεργία στο σπέρμα και τα συμπτώματά του μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και ένα μήνα.

Ο καθηγητής σεξουαλικής ψυχοφαρμακολογίας Μαρσέλ Βάλντιγκερ του πανεπιστημίου της Ουτρέχτης δημοσίευσε δύο μελέτες, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, όπου ισχυρίζεται ότι οι άνδρες με το συγκεκριμένο σύνδρομο έχουν αλλεργία στο δικό τους σπέρμα και μπορούν να μειώσουν το πρόβλημα με μια θεραπεία «υπο-ευαισθητοποίησης», η οποία χρησιμοποιείται ήδη για την καταπολέμηση των αλλεργιών και συνίσταται στη σταδιακή έκθεση του σώματος στον αλλεργιογόνο παράγοντα σε βάθος χρόνου.

Τα πορίσματά του ανατρέπουν την αντίληψη ότι η αιτία του προβλήματος μπορεί να είναι ψυχολογική και δείχνουν πως μια αλλεργική αντίδραση είναι η πιο πιθανή αιτία. Ωστόσο, η πάθηση είναι γενικά άγνωστη στους περισσότερους γιατρούς και αρκετοί άνδρες που νιώθουν ότι έχουν το σύνδρομο, ντρέπονται και συνήθως αποφεύγουν να μιλάνε γι’ αυτό.

Οι Ολλανδοί ερευνητές μελέτησαν τις περιπτώσεις 45 ανδρών, οι οποίοι δεν αρρώσταιναν όταν αυνανίζονταν χωρίς εκσπερμάτωση, αλλά αισθάνονταν τα συμπτώματα του συνδρόμου σχεδόν αμέσως μετά την εκσπερμάτωση, μερικές φορές μάλιστα μετά από λίγα μόνο λεπτά.

Οι έρευνες για δερματική αλλεργία έδειξαν ότι οι περισσότεροι (88%) εμφάνιζαν θετική δερματική αντίδραση μετά την επαφή με το δικό τους σπέρμα, δηλαδή είχαν αλλεργική αντίδραση εξαιτίας μιας υπερ-αντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματός τους.

Εφαρμόζοντας την θεραπεία της υπο-ευαισθητοποίησης, που στοχεύει να μειώσει την υπερ-αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε διαδοχικές εκθέσεις του δέρματός τους στο σπέρμα τους, αρχικά σε πολύ αραιωμένη μορφή σε ένα διάλυμα και, στη συνέχεια, σε ολοένα λιγότερο διαλυμένη μορφή. Μετά από χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών, σύμφωνα με τους ολλανδούς επιστήμονες, οι άνδρες με το σύνδρομο εμφάνισαν σημαντική υποχώρηση των συμπτωμάτων τους μετά τις εκσπερματώσεις.



www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου