Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Χιλιάδες ρώσοι συρρέουν για να προσκυνήσουν την εικόνα του τσάρου Νικόλαου Β'


Εκατοντάδες πιστοί συνέρρευσαν σήμερα στην Αγία Πετρούπολη για να προσκυνήσουν τη "θαυματουργή" εικόνα του τελευταίου τσάρου της Ρωσίας, Νικόλαου Β΄, ο οποίος εκτελέστηκε από τους Μπολσεβίκους και αγιοποιήθηκε από τη ρωσική ορθόδοξη εκκλησία το 2000.

"Είμαι Ρώσος και ορθόδοξος και για εμένα ο άγιος μάρτυρας Νικόλαος Β΄ είναι ένα σύμβολο της Ρωσίας", είπε ο Ανατόλι Κρούγκλοφ, 65 ετών, ενώ περίμενε στην ουρά που κατέληγε στην εικόνα, σε ένα εκθεσιακό κέντρο της πρώην αυτοκρατορικής πρωτεύουσας.

Η εικόνα του τελευταίου τσάρου είναι αντίγραφο της αυθεντικής που βρίσκεται στις ΗΠΑ και η οποία το 1998 θεωρήθηκε "θαυματουργή" επειδή αναδίδει ευωδιά μύρου.

Ο τότε πατριάρχης της Ρωσίας, Αλέξιος Β', είχε τοποθετήσει την εικόνα σε ένα αεροπλάνο για να πετάξει πάνω απ' όλη τη Ρωσία.

"Η αναγέννηση της Ρωσίας θα ξεκινήσει με την αναγέννηση της πίστης. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που βλέπω πολύ κόσμο εδώ, κοντά στην εικόνα του τσάρου μάρτυρα", είπε ο 57χρονος Σεργκέι Αντοτσένκοφ.

Ο Νικόλαος Β', η σύζυγός του Αλεξάνδρα και τα πέντε τους παιδιά εκτελέστηκαν από την Τσεκά, την πολιτική αστυνομία των Μπολσεβίκων, στις 17 Ιουλίου 1918 στο Εκατερίνεμπουργκ των Ουραλίων. Τα λείψανά τους ενταφιάστηκαν το 1998 στην Αγία Πετρούπολη, στον οικογενειακό τάφο των Ρομανόφ.


www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου