Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Η ύφεση οδηγεί στην κρεβατοκάμαρα




Η οικονομική κρίση θα φέρει καταιγισμό γεννήσεων. Πώς θα συμβεί αυτό; Τα ζευγάρια που προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα φαίνεται ότι ανακάλυψαν πως τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι τζάμπα. Σύμφωνα με βρετανούς ειδικούς, όσο περισσότερο πλήττεται η τσέπη μας, τόσο περισσότερο στρεφόμαστε στην κρεβατοκάμαρα για διασκέδαση. Ως αποτέλεσμα, αναμένεται ένα μίνι μπέιμπι μπουμ.

Οι σύμβουλοι σχέσεων το παρατήρησαν πρώτοι: μπορεί οι οικονομικές δυσκολίες να φέρνουν γκρίνια σε μερικούς, όμως πολλά ζευγάρια έρχονται πιο κοντά όταν αντιμετωπίζουν οικονομική πίεση και αυτό βελτιώνει την σεξουαλική τους ζωή. Τείνουν να μένουν συχνότερα στο σπίτι, ενδεχομένως να απολαμβάνουν ένα ρομαντικό δείπνο και να πέφτουν νωρίς στο κρεβάτι.

Η δρ Παμ Σκαρ, σύμβουλος σχέσεων και συγγραφέας του βιβλίου «Steamy Sex», θεωρεί ότι «όσοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω της ύφεσης και πρέπει να σφίξουν το ζωνάρι τείνουν να περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Απολαμβάνουν τον χρόνο που περνούν μαζί ως ζευγάρι και αυτό έχει βεβαίως επιπτώσεις στην κρεβατοκάμαρα. Ομως δεν ισχύει για όλα τα ζευγάρια. Μερικοί έχουν χωρίσει αλλά συνεχίζουν να ζουν κάτω από την ίδια στέγη επειδή δεν αντέχουν οικονομικά να βρουν άλλο σπίτι και βεβαίως δεν υπάρχει τίποτε το ερωτικό ανάμεσά τους».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, παρά το κόστος ενός παιδιού αρκετές γυναίκες που απολύονται από την δουλειά τους αποφασίζουν ότι έφθασε η ώρα να αποκτήσουν μωρό. Για να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους για την αύξηση της δραστηριότητας στην κρεβατοκάμαρα, παραπέμπουν στις πωλήσεις τεστ εγκυμοσύνης που έχουν εκτιναχθεί στα ύψη και στην μείωση των πωλήσεων προφυλακτικών.

Η ιστορία έχει δείξει ότι η ύφεση συχνά πυροδοτεί ένα μίνι μπέιμπι μπουμ. Το 1979, την χρονιά του «χειμώνα της δυσαρέσκειας» όταν η Βρετανία είχε παραλύσει από μπαράζ απεργιών, ο μέσος αριθμός παιδιών ανά γυναίκα αυξήθηκε από 1,84 σε 1,88.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=385121&dt=17/02/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου