Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Πρόταση Ιερώνυμου: Νέοι παπάδες με πολιτικά

Το ενδεχόμενο να μπορούν να ασκούν οι νέοι ιερωμένοι το επάγγελμα που έκαναν ως λαϊκοί φορώντας πολιτική περιβολή εξετάζει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, μετά το εμπόδιο που παρουσιάζεται στις προσλήψεις νέων κληρικών καθώς ο κανόνας του 5-1 επηρεάζει και τις προσλήψεις εκκλησιαστικών λειτουργών.

Συγκεκριμένα η εκκλησία της Ελλάδος έχει εκφράσει τις ανάγκες της για πρόσληψη 300 κληρικών ωστόσο αυτό προσκρούει στην προαναφερόμενη διάταξη που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει μία πρόσληψη δημόσιου υπάλληλου για κάθε πέντε αποχωρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για να αντιμετωπίσει η Αρχιεπισκοπή το πρόβλημα αυτό που έχει ανακύψει εφόσον υπάρχουν υποψήφιοι που έχουν τον ζήλο να γίνουν κληρικοί και έχουν κάποια εργασία, θα μπορούσαν κατ’ οικονομία να συνεχίσουν να την ασκούν μέχρι να τελειώσει η ισχύς του μέτρου οπότε τότε να ενταχθούν κανονικά στο μισθολόγιο.

Αυτό θα μπορεί να γίνει εφόσον το επιτρέπει η φύση του επαγγέλματος που σήμερα ασκούν θα μπορούν μετά την χειροτονία τους να φορούν τα ράσα ή αν δεν επιτρέπεται για λόγους πρακτικούς ή από τον κανονισμό της εργασίας θα γίνεται η εξαίρεση να φορούν λαϊκή (πολιτική) περιβολή.
Κατά τις ίδιες πηγές ο Αρχιεπίσκοπος φέρεται να εξέφρασε την άποψη, μιλώντας προς υποψηφίους κληρικούς, ότι όσοι χειροτονούνται κατευθείαν, χωρίς προηγουμένως να έχουν εργαστεί, «είναι λίγο καλομαθημένοι».

Υπενθύμισε μάλιστα ότι και ο ίδιος είχε εργαστεί ως καθηγητής ενώ αναφέρθηκε και στον στενό συνεργάτη του πατέρα Αδαμάντιο Αυγουστίδη, ο οποίος είχε εργαστεί ως γιατρός πριν χειροτονηθεί κληρικός.

Πάντως εάν η πρόταση του Αρχιεπισκόπου εφαρμοστεί θα είναι η πρώτη φορά ύστερα από πολλές δεκαετίες που κληρικοί θα έχουν τη δυνατότητα για πρακτικούς λόγους να είναι ενδεδυμένοι με πολιτική περιβολή.




www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου