Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

Έρχονται στην Ελλάδα για εξωσωματικήΠάνω από 250 παιδιά της Αυστραλίας γεννήθηκαν στην Ελλάδα με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης IVF, που εφαρμόζει ο Ελληνοαυστραλός γιατρός Κώστας Πάντος στην Κλινική του Κέντρου Ανθρώπινης Αναπαραγωγής «Γένεσις».

Αυτό δηλώνει σε συνέντευξή του στο «Νέο Κόσμο» ο ίδιος ο επιστήμονας, με τις επιστημονικές επιτυχίες και καινοτομίες του οποίου ασχολούνται συχνά τόσο ο αυστραλιανός όσο και ο διεθνής Τύπος.

Γεννημένος στη Μελβούρνη ο δρ Πάντος, βιώνει την πρώτη εμπειρία επαναπατρισμού ως μαθητής δημοτικού, όταν ακολουθεί τους γονείς του στα Κιούρκα Αττικής. Ατυχής η προσπάθεια στα δύσκολα χρόνια της χούντας και ξανά επιστροφή στη Μελβούρνη, όπου σπούδασε, αλλά επέστρεψε και πάλι στην Ελλάδα. Με σπουδές στη Μελβούρνη και την Αθήνα εξακολουθεί να συνεργάζεται με αυστραλιανά ιδρύματα και επιστήμονες.

Ο δρ Πάντος λέει πως πολλά από τα ζευγάρια από την Αυστραλία, τα οποία έρχονται στην Ελλάδα να πάρουν ξένο ωάριο από δότες αλλά και άλλα με το δικό τους γενετικό υλικό, έχουν κάνει πολλές αποτυχημένες προσπάθειες στην Αυστραλία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας γυναίκας από τη Μελβούρνη η οποία έκανε 40 προσπάθειες στην Αυστραλία και έμεινε έγκυος στην Ελλάδα με την πρώτη σε δίδυμα.

«Όσοι έρχονται για ξένο γενετικό υλικό» υποστηρίζει ο Έλληνας επιστήμονας, «είναι γιατί στην Αυστραλία ο δότης πρέπει να είναι γνωστός και να έχει πρόσβαση στο αρχείο το παιδί, οπότε, μόλις ενηλικιωθεί, έχει το δικαίωμα να επιδιώξει να συναντήσει τον βιολογικό του πατέρα ή μητέρα. Αυτό απωθεί πάρα πολλά ζευγάρια αλλά και δότες τη στιγμή που ξέρουν ότι κάποια μέρα θα χτυπήσει την πόρτα ένα παιδί και θα πει ''μπαμπά'' ή ''μαμά''».

«Οπότε υπάρχει μεγάλη έλλειψη γενετικού υλικού, με αποτέλεσμα πολλά ζευγάρια να πηγαίνουν Ευρώπη, ή σε μας ή Αμερική».www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου