Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

«Απαγορευμένα τρόφιμα» που βοηθούν στο αδυνάτισμα



Πόσες φορές, τη στιγμή που αποφασίσατε να κάνετε δίαιτα, άρχισαν να ξεπηδούν από παντού ελκυστικά, νόστιμα και «απαγορευμένα» φαγητά; Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά έχουν αποκτήσει «κακή» φήμη αδικαιολόγητα.

Μάθετε, λοιπόν, πώς οι γευστικοί πειρασμοί μπορούν να γίνουν σύμμαχοί σας στο αδυνάτισμα:

Ζυμαρικά

Οι υδατάνθρακες που περιέχονται στα ζυμαρικά έχουν την τάση να διασπώνται και να «αποχωρούν» από το στομάχι μας γρήγορα, για αυτό και έχουμε την τάση να πεινάμε πιο γρήγορα ή να χρειαζόμαστε μεγαλύτερες ποσότητες, για να χορτάσουμε.

Tip: προτιμήστε ζυμαρικά ολικής άλεσης, ώστε να χορτάσετε πιο γρήγορα και με μικρότερη ποσότητα. Εναλλακτικά, αντικαταστήστε τη μισή ποσότητα ζυμαρικών με φρέσκια σάλτσα ντομάτας με πολλά λαχανικά.

Ξηροί καρποί

Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε λιπαρά κατατάσσει τους ξηρούς καρπούς στα «απαγορευμένα» τρόφιμα. Κι όμως η ενοχοποίησή τους δεν οφείλεται στα λιπαρά τους, που κάθε άλλο παρά κακά είναι, αλλά στο τσιμπολόγημά τους. Το τσιμπολόγημα δεν μας επιτρέπει να απολαύσουμε και να ελέγξουμε την ποσότητα φαγητού που καταναλώνουμε, με αποτέλεσμα να τρώμε μεγάλες ποσότητες τροφής, χωρίς να έχουμε το αίσθημα του κορεσμού.

Tips: Προτιμήστε να προσθέτετε μικρές ποσότητες ξηρών καρπών σε μικρά γεύματα, όπως οι σαλάτες ή τα γαλακτοκομικά. Έτσι, μπορείτε να απολαμβάνεται τα οφέλη και τη γεύση τους και να ελέγχετε την ποσότητα που καταναλώνετε.

Χοιρινό

Τρόφιμα που φτιάχνονται από χοιρινό, όπως το μπέικον ή ο γύρος, θεωρούνται από τα πιο παχυντικά, καθώς είναι πλούσια σε λίπος και ιδιαίτερα κορεσμένο. Ωστόσο, υπάρχουν κομμάτια χοιρινού κρέατος που θεωρούνται από τα πιο άπαχα, όπως το ψαρονέφρι. Μία πιο υγιεινή επιλογή που μας επιτρέπει να εντάξουμε πιο άνετα τα αλλαντικά στο καθημερινό μας διαιτολόγιο είναι τα αλλαντικά με ελαιόλαδο, που μας δίνουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουμε μέρος των βλαβερών κορεσμένων λιπαρών στο καθημερινό μας διαιτολόγιο με τα μονοακόρεστα λιπαρά του ελαιολάδου.

Καφές

Ο καφές κατατάσσεται στην ένοχη κατηγορία αδίκως. Στην πραγματικότητα 1 φλιτζάνι σκέτου στιγμιαίου καφέ περιέχει μόνο μία θερμίδα. Τα υπόλοιπα συστατικά που του προσθέτουμε (ζάχαρη, γάλα, σαντιγί) μπορούν να αυξήσουν το θερμιδικό του περιεχόμενο, γι' αυτό θα πρέπει να προστίθενται με μέτρο.

Tip: Απολαύστε τον καφέ σας με λίγη ζάχαρη ή με υποκατάστατα ζάχαρης και ενισχύστε τη γεύση του προσθέτοντας λίγη κανέλλα, μαύρο πιπέρι ή μερικές σταγόνες χυμό πορτοκαλιού.



www.zougla.gr

2 σχόλια:

  1. ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΜΟΥ
    ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΝΑΙ:
    http://elefterifoni.blogspot.com/
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΤΕ ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ.
    ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΜΕ ΤΟ
    ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΟΥ.....
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. elefterifoni είπε...

    Ευχαριστώ για την ενημέρωση.

    Καλό σου Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή