Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Το αστέρι της Βεργίνας σε πτυχία της ΠΓΔΜ

Το αστέρι της Βεργίνας απεικονίζεται στα πτυχία του κρατικού πανεπιστημίου του Στιπ, μετέδωσε ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων, σχολιάζοντας ότι η ενέργεια προκαλεί έκπληξη και μπορεί να λειτουργήσει σε βάρος της χώρας. Αγνοια δηλώνουν οι αρχές.

Το αστέρι της Βεργίνας απεικονίζεται στα πτυχία του κρατικού πανεπιστημίου του Στιπ, μετέδωσε ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων "Α1", σχολιάζοντας ότι η ενέργεια αυτή προκαλεί έκπληξη και μπορεί να λειτουργήσει σε βάρος της χώρας, καθώς η προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εισέρχεται στην τελική φάση της.


Το αστέρι της Βεργίνας σε πτυχία της ΠΓΔΜ

Το αστέρι της Βεργίνας απεικονίζεται στις τέσσερις γωνίες των πτυχίων των απόφοιτων του πανεπιστημίου της πόλης του Στιπ, το οποίο ιδρύθηκε το 2007.

Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου ανέφερε ότι η απόφαση για την απεικόνιση του αστεριού της Βεργίνας ελήφθη από την πρυτανεία του πανεπιστημίου και ότι το σύμβολο αυτό υπάρχει σε εικόνα με την Παναγία, σε εκκλησία της πόλης.

Για το γεγονός ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος δήλωσε: «Πρώτη
φορά ακούω γι' αυτό το πράγμα. Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται για αίτημα ή απόφαση της κυβέρνησης. Αν όντως είναι έτσι, τότε πιθανότατα πρόκειται γιααπόφαση του ίδιου του πανεπιστημίου».

Ο υπουργός Παιδείας της ΠΓΔΜ, Νίκολα Τοντόροφ, ανέφερε ότι δεν γνωρίζει για την απόφαση αυτή της πρυτανείας του πανεπιστημίου του Στιπ και ότι θα εξετάσει το όλο θέμα σε συνεργασία με τους αρμόδιους του πανεπιστημίου.




www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου