Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Υπουργοί πίσω από διαγραφή προστίμων;



Τους αρμόδιους υπουργούς ή υφυπουργούς στην υπόθεση των παράνομων επανελέγχων σε ιερούς ναούς, φορείς του δημοσίου κ.α, «δείχνει» η πρώτη από τους οικονομικούς επιθεωρητές, που έδωσε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου στους εισαγγελείς του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος.

Στο υπόμνημα, που κατέθεσε, η συνταξιούχος σήμερα πρώην οικονομική επιθεωρήτρια, η οποία κλήθηκε να λογοδοτήσει για το κακούργημα της απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση κατηγορώντας τους ανωτέρους της αλλά ακόμη και τους αρμόδιους υπουργούς ή υφυπουργούς στις περιπτώσεις των επανελέγχων σε ιερούς ναούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, που έφτασε στη Δικαιοσύνη, συγκεκριμένοι ελεγκτές προέβαιναν σε φορολογικούς επανελέγχους και διέγραφαν πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ, που είχαν επιβληθεί σε δημοτικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις, από άλλο κλιμάκιο συναδέλφων τους.

Σύμφωνα με την οικονομική επιθεωρήτρια οι καταγγελίες σε ότι την αφορούν, είναι όψιμες και στηρίζονται σε πλήθος ψευδών και παραπλανητικών στοιχείων.

Άλλωστε όπως η ίδια υποστηρίζει δεν είχε καμία αρμοδιότητα για τον καταλογισμό ή τη διαγραφή των προστίμων, καθώς τις σχετικές εντολές τις έδιναν οι προϊστάμενοι της

Η πρώην οικονομική επιθεωρήτρια ελέγχεται ποινικά, επειδή συνυπέγραψε τις εντολές επανελέγχων σε οκτώ δήμους (Κάρλας, Θήρας, Χαλκηδόνας, Καλύμνου, Ύδρας, Άμφισσας, Λαμίας και Ίου) καθώς και στο ερευνητικό πανεπιστημιακό ινστιτούτο τηλεπικοινωνιακών συστημάτων Πολυτεχνείο Κρήτης από το 2003-2008.

Οι υπόλοιποι 16 οικονομικοί επιθεωρητές, που έχουν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου, θα καταθέσουν τα υπομνήματά τους στο τέλος της εβδομάδας.



www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου