Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Αυγά και λουκάνικα στη μάχη ενάντια στον διαβήτη

Δίαιτα, πλούσια σε λίπη και χαμηλή σε υδατάνθρακες μπορεί να διορθώσει σε ένα βαθμό τη νεφρική ανεπάρκεια σε ποντίκια με διαβήτη, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων. Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «PLoS ONE» έδειξε ότι η λήψη ελεγχόμενων ποσοτήτων λίπους δίνει τη δυνατότητα στον οργανισμό να αντιστρέψει καταστροφή των νεφρών που προκαλείται από την υπερβολική συγκέντρωση ζάχαρης στο αίμα ως αποτέλεσμα της θεραπείας κατά του διαβήτη.

Υπολογίζεται ότι στη Βρετανία το 1/3 από 2.800.000 κατοίκους με διαβήτη τύπου 1 και 2, υποφέρει από καταστροφές του νεφρικού συστήματος.

Οι ερευνητές του ιατρικού Πανεπιστημίου Mount Sinai στη Νέα Υόρκη χρησιμοποίησαν ποντίκια με διαβήτη 1 και 2 τα οποία εμφάνισαν νεφρική ανεπάρκεια, υποβάλλοντας τα μισά από αυτά σε δίαιτα πλούσια σε λίπη για οκτώ εβδομάδες.

«Η μελέτη μας είναι η πρώτη που δείχνει ότι η διατροφική παρέμβαση αρκεί για την αντιμετώπιση σοβαρών επιπλοκών της θεραπείας κατά του διαβήτη. Είναι πολλά υποσχόμενη, ωστόσο δε θα μπορούσα να τη συστήσω πριν ξεκινήσουν οι κλινικές δοκιμές», τονίζει ο καθηγητής Charles Mobbs, επικεφαλής της έρευνας.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι μια δίαιτα με 87% της διατροφής να στηρίζεται στη λήψη τροφών πλούσιων σε λίπος δε θα πρέπει να ακολουθείται χωρίς ιατρική συμβουλή.



www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου