Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

Θετικές οι επιδράσεις της νηστείας στην υγεία


Θετικές είναι οι επιδράσεις της νηστείας στην υγεία, σύμφωνα με την επιδημιολογική παρουσίαση της μελέτης που δημοσίευσε πρόσφατα το περιοδικό «Υγεία και εργασία», που αποτελεί έκδοση του μεταπτυχιακού Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας του Πανεπιστημίου Θράκης.

"Η μελέτη η οποία στηρίχτηκε σε μια παλιότερη που είχε κάνει το Πανεπιστήμιο στα μοναστήρια της Μεσαιωνικής και Λακωνικής Μάνης έδειξε ότι υπάρχουν θετικές επιδράσεις στην υγεία συγκρίνοντας τις τιμές των δεικτών χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων αλλά και σωματικού βάρους πριν και μετά τη νηστεία σε μοναχούς" ανέφερε στο enet.gr ο διευθυντής του Εργαστηρίου Υγιεινής και Προστασίας Περιβάλλοντος του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ Θεόδωρος Κωνσταντινίδης, υπογραμμίζοντας ότι "υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι, ισχύει για τους μοναχούς ισχύει και για τον γενικό πληθυσμό".

Η μελέτη τέθηκε υπόψη και των γιατρών που είναι μοναχές στην Ιερά Μονή Παναγίας του Έβρου στη Μάκρη. Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη σχολιάστηκε με ποικίλους τρόπους ενώ εντοπίστηκαν και σφάλματα. Εκείνο όμως που επισημάνθηκε από τις μοναχές είναι ότι "η ορθόδοξη θέση σε αυτά τα ζητήματα της νηστείας δεν είναι απλώς ότι πρέπει να αποφεύγει κανείς κάποια φαγητά αλλά ότι πρέπει να έχει μια συνολική εγκράτεια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου