Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Τι κοινό έχει ο Παπανδρέου με τον Στάλιν;

Για να φτάσει στο σημείο ο Γιώργος Παπανδρέου να μιλήσει για «πατριωτικό καθήκον», πάει να πει ότι έχουμε πολύ χοντρό πρόβλημα, ότι καταρρέουμε. Ότι οι Γερμανοί (οι τραπεζίτες, όχι οι Ναζί), είναι προ των πυλών, «ζαχαρώνοντας» την Ακρόπολη, την Κέρκυρα και τη Ρόδο και ποιος ξέρει και τι άλλο.

Υπενθυμίζω ότι το πατριωτικό καθήκον και τη ρητορική που το συνόδευσε, θυμήθηκε και ο «σύντροφος» Στάλιν, όταν του την έπεσαν τα SS, προ μερικών δεκαετιών. Μάλιστα, τότε έσπευσε να ανοίξει και τις εκκλησίες, τις οποίες είχε πριν ρημάξει, στέλνοντας τους ιερείς στα γκουλάγκ. Εδώ, προς το παρόν τουλάχιστον, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει φτάσει στο σημείο να επικαλεστεί το θρησκευτικό συναίσθημα, γιατί θα φωνάζουν οι εκσυγχρονιστές, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο «εν προόδω» Τύπος. Αν φτάσουμε και εκεί όμως, πάει να πει ότι η τρόικα, δηλαδή οι Γερμανοί τραπεζίτες και η Goldman Sachs, ετοιμάζονται να μας στείλουν όλους στο σκλαβοπάζαρο!

Πλέον, αφού το εθνομηδενιστικό ΠΑΣΟΚ, οι θιασώτες του κοσμοπολιτισμού, οι διεθνιστές και κήρυκες της πολυπολιτισμικότητας, επικαλούνται τον πατριωτισμό (τι άλλο θα ακούσουμε και θα δούμε!), πάει να πει ότι ή μας περνούν για πολύ «ιθαγενείς» και μας πλασάρουν «χάντρες», ή ότι οι λέξεις και οι έννοιές τους, έχουν χάσει κάθε σημασία. Είναι αυτό που λέμε ίσως, ότι ο ιδεολογικοπολιτικός μηδενισμός που πρεσβεύει το ΠΑΣΟΚ, έχει περάσει πλέον και στη γλώσσα. Ή αλλιώς, σε λίγο θα μιλάμε και δεν θα καταλαβαινόμαστε. Θα λες «εθνικιστής» και θα εννοείς «διεθνιστής» και το αντίθετο. Τα μπούτια μας πάντως μπερδεύτηκαν τόσο πολύ, που δεν μπορούμε να περπατήσουμε…

Έχω πάντως μια απορία: τι άλλο θα μηχανευτεί το ΠΑΣΟΚ, για να κοροϊδέψει τους Έλληνες και να παραμείνει στην εξουσία; Πόσο θα διαστρέψει τις έννοιες και την πραγματικότητα; Πόσες φορές ακόμα θα παραστήσει το εξουσιαστικό κόμμα αυτό, τον χαμαιλέοντα; Ποιος έχασε τον πατριωτισμό του, για να τον βρει το ΠΑΣΟΚ; Για να μην κοροϊδευόμαστε: η εποχή του ΠΑΣΟΚικού (εικονικά αντιαμερικανικού) συνθήματος «η Ελλάδα στους Έλληνες», έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον, το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα του Δρούτσα, του Ρόντου, του Βαλλιανάτου και της Δραγώνα. Κοινώς, είναι το κόμμα των ελευθεριακών, των θιασωτών της «ανοικτής κοινωνίας» και της ολοκληρωτικής «παγκόσμιας διακυβέρνησης», στην οποία τόσες φορές έχει άλλωστε αναφερθεί ο πρωθυπουργός.

Άρα: σε ποιον πατριωτισμό αναφέρεται ο κ. Παπανδρέου της κυβέρνησης του μνημονίου; Πόσο «πατριωτικό» είναι να υπονομεύεις το μέλλον των επόμενων γενεών και να καθιστάς την πατρίδα δέσμια κερδοσκοπικών συμφερόντων; Μην περιμένετε όμως να σας λύσει ο ίδιος την απορία. Για το ΠΑΣΟΚ, ο πατριωτισμός είναι σήμερα σημαία ευκαιρίας. Η οποία μάλιστα θα υποσταλεί πάραυτα, για να μη φωνάζει η εθνομηδενιστική ελίτ, η οποία κατευθύνει τις τύχες του «χώρου» (και όχι της χώρας), όπως η ίδια αντιλαμβάνεται την Ελλάδα.



www.elora.gr

Νίκος Χιδίρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου